1 min. čitanja

U Rijeci otvoren Svjetski kup u kuglanju

U Rijeci otvoren Svjetski kup u kuglanju
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U kuglani SRC Mlaka održano je svečano otvorenje Svjetskog pojedinačnog kupa u kuglanju koje se u Rijeci održava od 9. do 12. veljače.

Natjecanje koje je okupilo 64 ponajboljih kuglača iz 13 europskih zemalja održava se u dvije kategorije – svjetski pojedinačni kup U23 i svjetski pojedinačni kup za žene i muškarce, a natječu se kuglačice i kuglači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Estonije, Njemačke, Mađarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Slovenije, Srbije i Slovačke.

Otvorenju su nazočili riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić i predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Veljko Karabaić.

Riječki gradonačelnik pozdravio je sudionike natjecanja i poželio im puno sportskog uspjeha.  

- Drago mi je što je upravo Rijeka domaćin ovog natjecanja budući da je Hrvatska prepoznata kao uspješna kuglačka zemlja - rekao je Filipović i pozvao natjecatelje da u slobodnom vremenu razgledaju grad i da se ponovo vrate u Rijeku kao posjetitelji.

- Ovo natjecanje okupilo je europsku kuglačku elitu, bilo da se radi o uspjesima kroz svoje reprezentacije ili klubove, stoga želimo na natjecanje prođe uspješno i da natjecatelji ostvare dobre rezultate, ali prilika je ovo i gledateljima da se bolje upoznaju s ovi sportom - rekao je prilikom otvorenja natjecanja predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac i poželio svima puno uspjeha.

Od hrvatskih natjecatelja na prvenstvu će nastupiti Alen Kujundžić, Valentina Gal, Amela Nicol Imširović, Paola Polanšćak i Luka Požegaj.

Natjecanje se igra eliminacijskim sistemom, ždrijebom se određuju parovi osmine finala te se igra na ispadanje sve do finala.

Sva tri dana, natjecanja će počinjati u 9:30 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje, javljaju iz Grada Rijeke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.