2 min. čitanja

U Puli se ipak neće održati koncert narodnjačke glazbe

U Puli se ipak neće održati koncert narodnjačke glazbe
Foto: Grad Pula

Organizatori su najavili koncert narodnjačke glazbe za 25. ožujka u pulskom Domu Sportova, no pulski gradonačelnik Filip Zoričić nije dopustio korištenje tog gradskog prostora za tu svrhu. Koncert se ipak neće održati, odlučio je to Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar.

Organizator narodnjačkog koncerta, odnosno agencija Hiljadarka, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Organizatori kao nadoknadu za financijsku štetu tražili su privremenu mjeru, kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka te su najavili da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka.

Međutim, Trgovački sud u Pazinu je utvrdio kako u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta. Postoji mogućnost da će organizator tog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

U ovom slučaju, kako se navodi u sudskom obrazloženju odluke, Trgovački sud u svom odlučivanju nije uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta.

- Odluka je zakonita i pravična. Prihvaćeni su svi argumenti, a ne osobni stav i animozitet pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, koji se nastojao prikazati kao argument. Mi smo legalisti, a ukoliko organizator koncerta bude ustrajao u naknadi štete, smatram da je naša pozicija još snažnija i povoljnija u prozvanom kontekstu, izjavio je za Hinu odvjetnik Krešimir Škarica, zastupnik Pula Sporta, gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, prenosi HRT.

Odvjetnik i zastupnik organizatora, agencije Hiljadarka Srđan Simić rekao kako nije zadovoljan odlukom, koja je nepravomoćna, ali kako se neće žaliti na tu odluku.

- Na tu odluku nećemo se žaliti prvenstveno zbog toga što smatramo da nema smisla, te da viši sud neće do 25. ožujka, kada se koncert trebao održati, uspjeti donijeti odluku. Sada ćemo u ovom postupku istaknuti službeni zahtjev za naknadu štete - izjavio je Hini odvjetnik Simić.

Inače, pulski gradonačelnik Zoričić ranije nije dao dopuštenje za održavanja koncerta u pulskom Domu Sportova, koji je bio gotovo rasprodan jer, kako je rekao "u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati".

- Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada, rekao je tada.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.