1 min. čitanja

U Puli radionice za građane: ''Kako do vlastite elektrane''

U Puli radionice za građane: ''Kako do vlastite elektrane''
Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA - Grad Pula će uskoro otvoriti prijave za radionicu, u sklopu provedbe projekta “Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju''. Pula će biti prvi grad u kojem će se održati radionice za građanke i građane „Kako do vlastite elektrane“.

Radionica će se održati pod vodstvom Zelene energetske zadruge, uz podršku projektnih partnera.

Radionice su planirane za građanke i građane koji imaju visoke troškove za električnu energiju u svojim kućanstvima te žele imati vlastitu fotonaponsku elektranu (FNE) koja će im omogućiti uštede od najmanje 70%.

Cilj je odgovoriti na sve segmente i dati potrebne korake do realizacije FNE te promicati važnost korištenja čistih izvora energije i održive ekonomije. Radionica je predviđena u trajanju od 2 sata za 30 polaznika te će se u Puli održati u zadnjem tjednu ožujka, 2023. godine.

Projekt “Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju'' ima za cilj do proljeća 2024. godine osigurati ugradnju 1 MW solarnih elektrana na javne objekte na području Istarske županije, Poreča, Pule, Cresa, Čakovca, Zaprešića i Ivanić-Grada.

Projekt “Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. - 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa “Energija i klimatske promjene” u iznosu 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava.

Grad Pula, kao projektni partner osigurat će kroz provedbu aktivnosti instalaciju dvije sunčane elektrane i to za osnovne škole Veli Vrh i Vidikovac, javljaju iz Grada Pule.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.