1 min. čitanja

U Puli predstavljanje knjiga "Geneza antifašizma u Istri" i "Društvo i otpor fašizmu"

U Puli predstavljanje knjiga "Geneza antifašizma u Istri" i  "Društvo i otpor fašizmu"
Foto: Grad Pula

PULA - Istarsko povijesno društvo i Gradska knjižnica i čitaonica Pula organiziraju predstavljanje knjiga Milana Radoševića „Geneza antifašizma u Istri“ i Renata Matića „Društvo i otpor fašizmu. Istarski poučak i globalni izazovi“ koje će se održati u dvorani središnje knjižnice u petak, 27. siječnja 2023., u 18 sati.

Uz autore, o knjigama će govoriti Damir Agičić, Darko Dukovski i Vjeran Katunarić.

Foto: Grad Pula

Milan Radošević (Pula, 1983.), povjesničar, viši znanstveni suradnik na Zavodu za povijesne i društvene znanosti HAZU-Područnoj jedinici u Puli. Proučava povijest Istre i Kvarnerskog primorja u 20. stoljeću, posebno političku povijest s naglaskom na fašizam i antifašizam te socijalnu povijest s naglaskom na javno zdravstvene procese. Do sada je objavio dvije autorske i tri uredničke knjige te stotinjak stručnih i znanstvenih radova, osvrta, priopćenja, prikaza i kataloga izložbi. Vanjski je suradnik na doktorskim studijima na Sveučilištima u Kopru, Zagrebu i Dubrovniku. Jedan je od osnivača i predsjednik Istarskog povijesnog društva.

Renato Matić (Vinkovci, 1963.), sociolog, redovni profesor Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je (1988.), magistrirao (1994.) i doktorirao sociologiju (2001.), potonje na temu “Neke vrijednosne odrednice devijantnog ponašanja u hrvatskom društvu. Područja njegova znanstveno-istraživačkog i nastavničkog djelovanja, uz opću sociologiju, jesu sociologija kriminala i društvene devijantnosti, problemi nasilja i korupcije te društveni uzroci predrasuda i diskriminacije s naglaskom na devijantne pojave i probleme hrvatskog društva u razdoblju tranzicije.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.