1 min. čitanja

U Puli otvorena 4. međunarodna konferencija "Vode u osjetljivim i zaštićenim područjima"

U Puli otvorena 4. međunarodna konferencija "Vode u osjetljivim i zaštićenim područjima"
Foto: Pixabay

Proteklog je tjedna u Puli svečano otvorena 4. međunarodna konferencija Vode u osjetljivim i zaštićenim područjima u organizaciji Europskog udruženja za vode (EWA) i Hrvatskog društva za zaštitu voda (HDZV).

U ime Grada Pule na otvaranju konferencije sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je zaželjela dobrodošlicu okupljenim domaćim i međunarodnim stručnjacima i predstavnicima organizacija.

- Grad Pula prepoznaje i shvaća koliko je zaštita vode, kao i sigurnost vodoopskrbe i odvodnje bitna te je zajedno s trgovačkim društvom Vodovod pristupio projektiranju i realizaciji dviju Aglomeracija na području grada Pule i ostalih jedinica lokalne samouprave na području južne Istre. Za Aglomeraciju Pula Sjever potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 45.470.000,00 eura gdje će se izgraditi i rekonstruirati oko 11.5 kilometara sustava vodoopskrbe te oko 26 kilometara mreže sustava javne odvodnje i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s izgradnjom ispusta u more u dužini 2 460 metara. Projekt je od iznimne važnosti, kako za Grad Pulu, tako i za Grad Vodnjan i Općinu Fažana - kazala je Močenić.

Na otvaranju konferencije okupljenima su se prigodno obratili i predsjednik Organizacijskog odbora Zoran Nakić, predsjednik Hrvatskog društva za zaštitu voda Dražen Vouk, predsjednica Europskog udruženja za vode Wendy Francken kao i predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske.

Cilj konferencije je okupiti najbolje znanstvenike, stručnjake, poduzetnike i predstavnike javne uprave kako bi predstavili rezultate najnovijih istraživanja i razmijenili ideje o znanstvenim, tehničkim, društveno-gospodarskim, pravnim i obrazovnim aspektima zaštite i racionalnog korištenja vrijednih osjetljivih vodnih resursa i usluga ekosustava, a sve kako bi se doprinijelo širenju znanstvenih spoznaja usmjerenih na nova, inovativna i troškovno isplativa rješenja za zaštitu voda i biološke raznolikosti, kao i izmjene pravnog okvira koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.