1 min. čitanja

U Puli krenula kontrola populacije galeba klaukavca – Pozivaju građane da dojave gdje su im gnijezda

U Puli krenula kontrola populacije galeba klaukavca – Pozivaju građane da dojave gdje su im gnijezda
Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA – U Puli je započela kontrola populacije galebova klaukavaca, a koju provodi Veterinarska bolnica Poreč. Riječ je o projektu koji se u zapadnoj Istri provodi više od 10 godina, a čiji je cilj smanjiti populaciju ovih sve nasrtljivijih ptica u urbanim područjima.

Projekt je to koji se u Poreču provodi još 2011. godine, a gdje je smanjena populacija galebova u gradu za čak 70%. U projekt su se kasnije uključili Novigrad, Rovinj i Pula, iz čije turističke zajednice pozivaju građane da im dojave ukoliko su galebovi napravili gnijezdo na njihovim kućama.

Kontrola i suzbijanje populacije galebova uključuje monitoring dronovima te postavljanje lažnih jaja u njihova gnijezda kako bi ih odvratili od urbanih područja, gdje su, kažu veterinari, postali prilično nasrtljivi i svojevrsna prijetnja građanima, osobito nakon što je krenula sanacija odlagališta otpada Kaštijuni.

Prijave gnijezda mogu se dojaviti na dežurni telefon 091/5216783 ili putem e-maila: info@veterina-porec.com i veterinarska.ambulanta-porec@inet.hr.

Detaljne informacije vezane uz kontrolu i suzbijanje populacije galebova na području Pule možete pronaći na službenoj web stranici grada.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.