2 min. čitanja

U prodaji dozvole za sportski i rekreacijski ribolov u trajanju od 150 dana

U prodaji dozvole za sportski i rekreacijski ribolov u trajanju od 150 dana
Foto: Pexels

Na mrežnim stranicama Uprave ribarstva objavljena je obavijest da je od 5. kolovoza omogućena prodaja dozvola za sportski i rekreacijski ribolov u trajanju od 150 dana, odnosno do kraja kalendarske 2021. godine.

Pravilnikom o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru (NN 122/2017, 12/2018, 54/2018, 69/2020, 125/2020) je određeno da se dozvole izdaju na rok od godinu dana ili na kraće periode od 1, 3 ili 7 dana te da se godišnje dozvole prodaju samo do 1. ožujka za tekuću kalendarsku godinu.

Prema obavijesti Uprave ribarstva, u Narodnim novinama broj 87/2021 biti će objavljen Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru u kojem će biti navedene sljedeće izmjene kao i izmjena o mogućnosti kupnje dozvole za sportski i rekreacijski ribolov u trajanju od 150 dana, a najduže do 31. prosinca za kalendarsku godinu, što nastupi prije.

Dozvole za rekreacijski ribolov za maloljetne osobe, osobe koje su navršile 65 godina, punoljetne osobe do 65. godine života te dozvole za osobe s navršenih 65 godina života koje imaju prebivalište na otocima i poluotoku Pelješcu biti će moguće kupiti u Upravi ribarstva i ispostavama područnih jedinica Uprave ribarstva, kod pravnih i fizičkih osoba ovlaštenih za prodaju dozvola te putem web stranice Uprave ribarstva.

Dozvole za invalide Domovinskog rata Republike Hrvatske i dozvole za osobe koje su umirovljenici biti će moguće kupiti isključivo u Upravi ribarstva i ispostavama područnih jedinica Uprave ribarstva te kod pravnih i fizičkih osoba ovlaštenih za prodaju dozvola.

Dozvole za sportski ribolov biti će moguće kupiti kod članica Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru.

Naknade za pojedine potkategorije dozvole za 150 dana definirane su kako je navedeno u tablici.

Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru stupiti će na snagu u četvrtak 5. kolovoza 2021. godine te će time i prodaja dozvola biti dostupna od 5. kolovoza.

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.