1 min. čitanja

U posjedu smo dokumenta tehničke inspekcije Bourbon Rhode-a, ali objavit ćemo ga sutra

OBAVIJEST ČITATELJIMA: Da, Morski HR je u posjedu cjelovitog dokumenta tehničke inspekcije Bourbon Rhode-a, no iako smo ga dobili prije dva dana (prije sviju drugih), nismo željeli istrčavati s objavljivanjem dok ga ne analizira struka.

Shvaćamo ljutnju mnogih koji su proslijeđujući jedni drugima ove dokumente, željeli da isti što prije završe u javnosti kako bi se vidjelo u kakvom je stanju brod kompanije koja je ovog ljeta bila na rubu bankrota, kompanije koja je kažnjena s 5 milijuna norveških kruna (tada 530 000 eura) zbog pogibije 8 ljudi, i kompanije čiji je još jedan brod potonuo s 4 poginula mornara i sedmoricom za kojima još uvijek tragamo.

U ovim trenucima svjedočit ćete bombastičnim naslovima, temeljenim na fotografijama koje bi trebale izazvati sablazan i nestručnim analizama novinara željnih senzacija. Ono što ne shvaćamo jest, gdje je nestalo istraživačko novinarstvo, gdje je nestao obzir prema obitelji koja je još prije nekoliko dana uputila apel upravo tim istim medijima da ne objavljuju senzacionalističke i nepotvrđene vijesti?

Kao što smo uradili s transkriptom posljednje komunikacije Dina Miškića s broda koji tone i baze u matičnoj kompaniji, ostat ćemo pri svome i u ovom. Kao što smo napisali jutros; iz obzira prema obiteljima nestalih, pomorcima koji rade u ovoj kompaniji, ali prije svega istini, dokument s analizom stručnjaka objavit ćemo – naknadno. To će biti sutra, kad svi dobiju svoje klikove, a ostanu oni koji žele čitati s razumijevanjem.

Senzacije čitajte drugdje, a istinu na portalu Morski HR.

Jurica Gašpar

Foto: Screenshot / Bourbon
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.