2 min. čitanja

U pomorskoj nesreći kod Mljeta nastradala tri carinika, a svi brodovi kapetanije na suhom!

U pomorskoj nesreći kod Mljeta nastradala tri carinika, a svi brodovi kapetanije na suhom!
Foto: Morski HR

SOBRA - Sinoć oko 22 sata na moru u blizini otoka Mljeta došlo je do pomorske nesreće u kojem je sudjelovao brod Carinske službe koji se nasukao na obalu pri čemu su tri člana posade zadobila lakše tjelesne ozljede.

Naime, kako neslužbeno doznaje DU list, carinici su bili na terenu u mjestu Sobra, a pri povratku u Dubrovnik, došlo je, iz još neutvrđenih razloga došlo do nasukavanja plovila. Riječ je o gumenjaku na kojem je sve do jutra ostao zapovjednik ujedno i šef Carinske službe koji je u ovoj pomorskoj nesreći prošao bez ozljeda.

Ljude spašava pomorska policija, jer ljudi u kapetanijama daju otkaze, a brodovi su na remontu!

Važno je istaknuti kako je pomorska policija izašla na intervenciju budući da lučka kapetanija nije imala brod na raspolaganju, jer su im, kako je neslužbeno potvrđeno za Morski HR, oba plovila na remontu u Šibeniku!

Od početka su također bili uključeni vatrogasci JVP Mljet koji su cijelu noć dežurali i ispumpavali carinsko plovilo kako nebi došlo do potonuća.

Potvrdu o broju i stupnju ozljeda dobili smo i od ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik Marija Bekića koji je za DuList izjavio kako je carinicima pružena liječnička pomoć te su potom pušteni svojim kućama.

Morski HR neslužbeno doznaje da osim brodova na suhom, Lučku kapetaniju masovno napušta kadar. Iako nam je Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u više navrata potvrdio kako podiže plaće djelatnicima, neslužbeno smo doznali da je samo u posljednje vrijeme otkaze dalo desetak djelatnika; u Puli više djelatnika, u Zadru dvojica, a u Supetru i Šibeniku po jedan. Tako se čini da unatoč obnovi flote, ovim brodovima neće imati tko ploviti, a nautička sezona je u tijeku, dok turistička sezona samo što nije!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.