1 min. čitanja

U Općinu Preko uskoro stiže nova prometna signalizacija

U Općinu Preko uskoro stiže nova prometna signalizacija
Foto: Boris Kačan

PREKO – Općina Preko kreće s projektom ugradnje brzinomjera na području Lukorana. Riječ je o projektu koji je u listopadu prošle godine prijavljen na natječaj MUP-a, a za što je općini odobreno nešto više od 157 tisuća kuna.

Naselje Lukoran dobit će novu vertikalnu signalizaciju s preventivnim prikazivačima brzine i LED prometnim znakovima s površinskim osvjetljenjem koji bi trebalo doprinijeti povećanju sigurnosti prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole na državnoj cesti DC 110.

Prilaz pješačkom prijelazu na spomenutoj dionici državne ceste kroz naselje Lukoran iz smjera Preka u blagom je zavoju, zbog čega je vozačima smanjena preglednost na nadolazeći pješački prijelaz. S druge strane, zbog značajnog nagiba iz smjera sjevera pruža se mogućnost povećane brzine vožnje, što ugrožava sigurnost pješaka, upozoravaju u općini.

Općina se zbog toga u listopadu prošle godine javila na javni poziv MUP-a za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske. Od prijavljenih 207 projekata iz cijele Hrvatske, odabrano ih je 69, a među kojima je i projekt Općine Preko.

Ukupna vrijednost projekta je 225.500 kuna, od čega će MUP sufinancirati 70 posto, odnosno 157.850 kuna, a provedba projekta započet će nakon potpisa sporazuma o sufinanciranju između MUP-a i Općine Preko.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pašmanu 164.500 kn za povećanje sigurnosti u prometu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.