3 min. čitanja

U Neumu trljaju ruke zbog visokih cijena na hrvatskoj obali: “Ne pamtimo rezervacije u ovo doba…”

U Neumu trljaju ruke zbog visokih cijena na hrvatskoj obali: “Ne pamtimo rezervacije u ovo doba…”
Foto: Morski HR

Jedini bosanskohercegovački grad na obali, Neum, ove godine očekuje rekordan broj gostiju i posjeta kakve u zadnja dva desetljeća nije mogao ni zamisliti, što potvrđuje činjenica da je većina smještajnih kapaciteta popunjena čak i za posezonu.

Načelnik Neuma Dragan Jurković za Klix.ba kaže da je Neum iz godine u godinu za turiste sve atraktivnija destinacija, te da se taj trenda nastavlja i ove godine.

Po njegovim riječima su najavama gostiju za dolazak u Neum već sada zadovoljni hotelijeri i turistički radnici kao i sama Općina Neum, zbog čega se aktivno rade na uređenju plaža, šetnica i ulica, kao i brojnih objekata da bi goste dočekali u što boljem izdanju.

- Sad imamo u planu do sezone završiti uređenje šetnice i postaviti polupodzemne kontejnere s poklopcima koji zadržava neugodne mirise i vizualno su mnogo ljepši od klasičnih kontejnera. Osim  toga imamo dio šetnice od Grand hotela do tržnice, odnosno centralnog parkinga kojeg također planiramo urediti do početka sezone. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i da ćemo naše planove vezane uz obalu i najznačajniji dio uz more uspješno realizirati i spremno dočekati sezonu - rekao je Jurković.

Dragan Jurković - Foto: Morski HR

Što se tiče dolaska gostiju, kako kaže, hotelijeri ne pamte da su ranije bilježili rezervacije jer mnogi koji su planirali ljetovati na obalama Jadrana u BiH, po njegovim riječima već su rezervirali svoja mjesta pa su tako mnogi smještajni kapaciteti popunjeni, ne samo za predsezonu i glavnu sezonu, nego čak i za posezonu.

- Prema interesu gostiju i rezervacijama koje se bilježe od samog početka godine očekujemo da će ova sezona biti jako dobra, možda čak i najbolja u zadnjih 20 godina, kako po broju noćenja gostiju tako i svega ostalog vezano za uspješan turizam u Neumu - kaže Jurković.

Podsjeća da je pošle godine veliki broj gostiju u Neum dolazio iz susjedne Hrvatske jer je razlika u cijenama u jedinom bh gradu na moru bila niža za 30 do 50 posto, a sudeći prema trenutnom stanju, za očekivati je da će se pomama za ljetovanjem u Neumu među Hrvatima nastaviti.

- Očekuje se kako će se taj trend nastaviti i ove godine jer osim korekcija cijena boravak na obalama Jadranskog mora, u Hrvatskoj je i dalje znatno skuplje nego u našoj zemlji, a činjenica je da je u konačnici cijena mnogima jedan od ključnih faktora pri odabiru mjesta za odmor - istaknuo je načelnik Neuma.

Popularnost Neuma kako vjeruje, dodatno će rasti i oživljavanjem mostarskog aerodroma koji od travnja uvodi nove avionske linije i povezuje se s ostatkom svijeta, što će omogućiti brojnim gostima da za svega sat vremena vožnje automobilom od Mostara novom magistralom dođu do Neuma.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEUM Izlazak na more susjeda - Između želja i stvarnosti
Dok nije izgrađen Pelješki most, Hrvati su uglavnom u Neum stizali iz dva razloga; 1. jer su morali, pošto je to bio jedini put koji je spajao jug s ostatkom Hrvatske i 2. jer je tamo pred dva desetljeća bilo kudikamo jeftinije kupovati. Oni treći su uglavnom ljudi
NEUM 2 Suživot s kreativnim kaosom
Mnogi će ovaj bosanskohercegovački izlaz na more razumjeti i kao izlaz iz klasičnog hrvatskog zakonodavnog okvira. On to de facto i jest, iako de iure BiH ima doslovno prepisane dijelove hrvatskog zakonodavstva što se tiče sigurnosti plovidbe i još nekih ekoloških standarda. No je li tako u praksi?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.