1 min. čitanja

U moru kod Cresa pronađeno tijelo nestalog ribara

U moru kod Cresa pronađeno tijelo nestalog ribara
Foto: Youtube screeshot / Ilustracija

Intenzivnu akciju traganja i spašavanja nestalog ribara koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka), u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka, Ispostavom lučke kapetanije Rab, Postajom pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka), Obalnom stražom RH te posadama privatnih plovila, koji su se priključili traganju prema nestalome državljaninu Republike Hrvatske.

Dojava o nestalom ribaru u MRCC Rijeka zaprimljena je jutros, 13. ožujka u 07.29 sati, posredstvom PPAP Rijeka, koji su prenijeli informaciju zapovjednika ribarskog broda hrvatske zastave o nestalome članu posade.

Odmah po zaprimljenoj dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestalome, u creško – rapskom arhipelagu, a u traganje su bili uključeni spasilački brod „VID“ LK Rijeka, jedna spasilačka brodica ILK Rab, dva broda iz sastava PPAP Rijeka, tegljač „Galeb“ u vlasništvu Luke Rijeka i ribarski brod dojavitelja, dok je u zračnome traganju tijekom trajanja akcije sudjelovao jedan zrakoplov tip ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže RH.

Danas u 11.27 sati zapovjednik policijskog broda dojavio je u MRCC Rijeka o pronalasku tijela nestalog ribara, u moru oko 3 nautičke milje jugoistočno od uvale Lukovac, na otoku Cresu, nakon čega su iz MRCC Rijeka sve uključene jedinice opozvane iz daljnjeg traganja te je akcija okončana.

Očevidne i istražne radnje u ovome slučaju provode se u policijskoj nadležnosti, u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.