1 min. čitanja

U mjesecu hrvatske knjige, Pula građane daruje knjigama - Rječnici, leksikoni, enciklopedije i priručnici, za svakoga po nešto

U mjesecu hrvatske knjige, Pula građane daruje knjigama - Rječnici, leksikoni, enciklopedije i priručnici, za svakoga po nešto
Foto: Grad Pula

PULA - U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira akciju darivanja knjiga. Knjige će od 14. studenog 2022.   godine biti izložene u Čitaonici kluba umirovljenika (Giardini 14), koja je za korisnike otvorena od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.

Akcijom su obuhvaćene knjige koje je Knjižnica primala kroz razne oblike donacija u proteklih desetak godina te ih već posjeduje u svom knjižničnom fondu, i to u više primjeraka. Budući da se radi o naslovima koje već ima u dovoljnom broju, Knjižnica je odlučila darovati ih. Ponuđeni naslovi većinom su na hrvatskom i talijanskom jeziku, a u manjem broju radi se o knjigama na slovenskom, engleskom, njemačkom, francuskom i poljskom jeziku.

Među knjigama na hrvatskom jeziku nalaze se rječnici, leksikoni, opće enciklopedije i priručnici, monografije, memoari, biografije, zatim naslovi iz područja društvenih i vojne znanosti, religije, umjetnosti, medicine, matematike, nogometa, kao i knjige zavičajne tematike.

Zainteresirani za knjige na talijanskom jeziku mogu odabrati među naslovima iz područja sporta, religije, mora, nautike, pomorstva, povijesti, umjetnosti, lingvistike, glazbe i prirodnih znanosti, knjiga za djecu, atlasa i monografija. Knjige na slovenskom, engleskom, poljskom, njemačkom i francuskom jeziku su iz raznovrsnih područja.

Da bi se zainteresiranima olakšao odabir, knjige su razvrstane prema jezicima i tematici.

Iz Knjižnice pozivaju sve ljubitelje knjiga da posjete Čitaonicu kluba umirovljenika i odaberu naslove kojima će obogatiti svoje kućne biblioteke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.