1 min. čitanja

U Metkoviću održan 3. Mini kup veslačka regata

U Metkoviću održan 3. Mini kup veslačka regata
Foto: Youtube / Screenshot

METKOVIĆ - U organizaciji Veslačkog kluba Neretvanski gusar i Veslačkog saveza Dalmacije održana je u nedjelju 17.9.2023. 34. mini kup regata u Metkoviću.

Natjecanje je održano na Neretvanskoj regatnoj stazi u dužini 500m. Mini kup regate prilagođene su kako bi mlađi uzrasti veslača pokazali najbolje od sebe. Na regati je nastupilo 11 klubova sa oko 250 veslača.

Veslačko natjecanje je započelo u nedjelju u 9.30h, a održane su ukupno 34 utrke. Veslači su se natjecali u ženskim i muškim kategorijama u samcima, dvojcima na pariće i četvercima GIG.

Veslači Zadarskog Jadrana osvojili su četiri zlatne medalje, jednu srebrenu i dvije brončane medalje, Marina Kaštela četiri zlatne, tri srebrene te četiri brončane medalje, Splitski Gusar šest srebrenih i četiri brončane medalje, veslači Mornara Split sedam zlatnih, sedam srebrenih i devet brončanih medalja, Biokovo Makarska šest zlatnih, jednu srebrenu i šest brončanih medalja, Dupin Tisno četiri zlatne, dvije srebrene i jednu brončanu, veslači Jelse tri srebrene i dvije brončane, Neretvanski Gusar Metković pet zlatnih, devet srebrenih i jednu brončanu medalju te veslači Dubrovačkog Neptuna tri zlatne medalje. Na regati su nastupili i veslači dva kluba iz BIH, Rama i Ustirama već godinama nastupaju na regatama VSD-a, a ovoga puta su osvojili jedno zlatnu, dvije srebrene i četiri brončane medalje.

Ukupni pobjednik 3.mini kupa je veslački klub Mornar Split. Pobjednik za kadete B je VK Rama, za kadete A VK Jadran Zadar, za juniore B vk Neretvanski gusar, za juniore A veslački klub Mornar.

Veslačke regate ne bi bilo moguće održati bez veslačkih sudaca i uprave VSD-a. Jednake uvjete osiguravalo je šest sudaca Željana Musulin, Nikša Skelin, Ante Kustura, Željko Trzin, Ivan Čelić i Mario Budimir.

Zahvaljujući predsjedniku VSD-a Nikši Skelinu regate VSD-a se mogu pratiti uživo, a regatu kao i prošle regate možete pogledati u videu.

Luka Čurković - Veslački savez Dalmacije

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.