1 min. čitanja

U Makarskoj se uvodi prvi kružni linijski prijevoz

U Makarskoj se uvodi prvi kružni linijski prijevoz
Foto: Grad Makarska/Press

Ovog travnja, po prvi put na području Makarske i Velikog Brda, s prometovanjem započinje drugačija prometna praks -"Điro"!

- Điro će olakšati kretanje gradom, pridonijeti smanjenju prometnih gužvi i emisija stakleničkih plinova. Za početak smo osigurali dva kombija 8+1, a cilj je organizacija sveobuhvatnog električnog kružnog prijevoza. Prioritet nam je minimalizirati trošak, stoga nismo krenuli megalomanski, ali s vremenom ćemo, kad procijenimo potrebu na terenu, proširiti opseg – rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i dodao kako će se u međufazama mijenjati linije te otvarati nove autobusne stanice kako bi Điro bio još ekonomičniji i pristupačniji građanima.

Tijekom travnja, vožnja će svim građanima biti besplatna, a prva vožnja je planirana u srijedu 3. travnja, a trenutno su predviđene stanice na lokacijama: Dugiš, Pijaca, Sinokoša, Dumina ledina, Ratac, povremena stanica Veliko brdo te Zelenka 1, Zelenka 2 i POS.

Od 1. svibnja do 15. lipnja cijena karte će biti 0,5€ po vožnji, dok će za vrijeme sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, karta koštati 2€. Umirovljenici, studenti te socijalno ugrožene osobe će se, naglasio je gradonačelnik, uz pomoć pokaza, voziti po cijeni od jednog eura mjesečno, navodi Dalmacija Danas.

"Điro" je trenutno u prvoj fazi, a u konačnici Makarska planira imati kružni prijevoz koji će se vršiti uz pomoć električnih minibuseva.

Detalje o redu vožnje i ostale informacije pronađite OVDJE.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.