>
  1 min. čitanja

U luku Gruž jutros uplovio jedan od najvećih kruzera na svijetu

U luku Gruž jutros uplovio jedan od najvećih kruzera na svijetu
Foto: Screenshot/Facebook video

DUBROVNIK – U dubrovačku luku jutros je uplovio najveći brod koji je ikad posjetio dubrovački akvatorij. Kruzer Norwegian Escape dug je gotovo 326 metara, ima 20 paluba, može primiti 4266 putnika i 1733 člana posade te se smatra jednim od najvećih putničkih brodova na svijetu.

Svojom dužinom Norwegian Escape duži je čak i od Straduna, a procjenjena vrijednost ove grdosije je 700 milijuna eura. Brod je izgrađen u njemačkom brodogradilištu Meyer Werft, a prvu plovidbu imao je 2015. godine. Ima 407 unutarnjih kabina, 114 kabina s pogledom na more, 82 studijske kabine za solo putnike te 47 kabina koje su prilagođene osobama u invalidskim kolicima.

Osim Miami, kao matičnu luku ukrcaja imao je i New York te Orlando, a krstario je većinom Karibima. Nakon što su u pandemijskoj 2020. godini otkazani planovi za krstarenje Sjevernim morem i Baltikom, ovo je za Escape prvo ljeto u Europi, gdje mu je na mediteranskom krstarenju matična luka Civitavecchia, pišu mediji.

Najveća atrakcija golemog kruzera su superrashlađene “snježne sobe”, gdje temperatura iznosi minus 10 stupnjeva Celzijevih, a sa stropa po gostima pada “praškasti” snijeg.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.