2 min. čitanja

U ljetnom redu letenja zadarska zračna luka imat će 70-ak linija

U ljetnom redu letenja zadarska zračna luka imat će 70-ak linija
Foto: Zračna luka Zadar / Facebook

ZADAR - Radovi za prilagodbu šengenskom režimu u Zračnoj luci Zadar su pri kraju i uskoro kreće nova sezona letenja. U ljetnom redu letenja od 26. ožujka ukupno će iz Zadra biti 70-ak linija.

U nedjelju 26. ožujka u Zračnoj luci Zadar započinje nova sezona letenja. Radovi na preuređenju infrastrukture za ulazak u novi šengenski režim pri kraju su, kao i uređenje dodatnih aneksa zgrade u kojima će biti smješteni međunarodni dolasci i odlasci tzv. Non-Schengen putnika.

Dva aneksa na postojeću zgradu putničkog terminala kontejnerskog su tipa, ističe glasnogovornik ZL-a Zadar Nikola Barać, te privremeno rješenje do početka izgradnje nove zgrade koju nastoje pripremiti za kraj ovogodišnje ljetne sezone letenja.

Novi Schengen režim svim zračnim lukama, pa tako i zadarskoj, uvelike će olakšati protok putnika s obzirom da velika većina putnika neće morati prolaziti kontrolu putovnica, već samo zaštitni pregled, piše Zadarski list.

U zimskom redu letenja, trenutno imaju svakodnevne letove Croatie airlines za Zagreb i Pulu, a u ljetnom redu letenja od 26. ožujka to će se drastično promijeniti i tada će ukupno imati 70-ak linija.

Od novih kompanija ove godine dolazi Scandinavian (S.A.S.) s linijom za Kopenhagen, zatim People’s za St. Gallen i AeroItalia za Forli. Što se tiče Ryanaira, oni u ljetnom redu letenja nude 46 linija, a do sada su u ponudi i tri nove linije i to za talijanski Milano Malpensa (MXP), njemački Munster i poljski Rzeszow.

Također, ove godine imaju i dvije nove domaće linije hrvatske aviokompanije Trade air za Rijeku i Osijek.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz veliku investiciju Zračna luka Zadar priprema se za Schengen i porast prometa
Zračna luka Zadar priprema se za Schengen i rast prometa uz investiciju od 2,2 milijuna eura u preuređenje dodatnih aneksa putničkog terminala i proširenje piste, što će dovršiti do ljetnog reda letenja 26. ožujka kada zračne luke i službeno ulaze u šengenski režim, kažu za Hinu iz
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.