2 min. čitanja

U Lastovskom arhipelagu hrvatski ronilac na dah ostvario novi nacionalni rekord zaronivši 107 metara!

U Lastovskom arhipelagu hrvatski ronilac na dah ostvario novi nacionalni rekord zaronivši 107 metara!
Foto: Press 

LASTOVO - U netom završenoj utakmici u ronjenju na dah, hrvatski reprezentativac Vitomir Maričić popravio je svoj nacionalni rekord u disciplini ronjenja na dah s perajama te on sada iznosi 107 metar. Natjecanje u ronjenju na dah poslužilo je kao svojevrsno zagrijavanje za ovotjednu međunarodnu utakmicu na kojoj se očekuju još bolji rezultati.

- Moram priznati da je bilo vrlo izazovno u zaronu, možda sam malo i podcijenio Jadran nakon što sam trenirao u toplim morima ove sezone, na to se čovjek lako navikne. Svakako je predivna prozirnost i boja tu, ne može se mjeriti s Karibima, barem za mene. Isto tako i vlaga u zraku, miris, sunce, ma ono, doma je najbolje. Ambijent me motivirao pa sam gurnuo malo dalje rezultat, iako je važno reći da je to samo generalna proba za ono što nas čeka narednih dana, a to su napadi na svjetske rekorde tokom natjecanja koje služi kao neslužbena priprema reprezentacije. Sanda Delija i Petar Klovar će imati teži posao, ali ako vrijeme posluži, siguran sam da će biti uspješno. Imamo puno međunarodnih reprezentativaca pa je i odlična reklama za Hrvatsku ovako nešto – komentira Vitormir Maričić, prema AIDA rankingu najbolje rangirani ronilac na svijetu.

Istaknuti ćemo od domaćih predstavnika još i nastup Donata Faragune iz Umaga, koji nastavlja redati sve bolje rezultate u pripremi za svjetsko prvenstvo. Zaronio je 72 metra u istoj disciplini, što je impresivan rezultat s obzirom da mu je ovo druga natjecateljska godina.

S obzirom na kompleksnost organizacije ovakvog događaja, broj brodova za sigurno organiziranje, evakuaciju i smještaj sudionika, ovakav događaj ne bi bio moguć bez podrške Turističke zajednice Dubrovačko neretvanske županije i Parka prirode Lastovsko otočje, koji su dali punu podršku AIDA Hrvatska i Lastovo Holidays koji su partnerski ušli u ovaj projekt o kojem tek trebamo čuti. Lastovo se pokazalo za sada kao odličan teren za ovakve događaje pa očekujemo nastavak i iduće godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.