1 min. čitanja

U jakoj konkurenciji „KRKA“ izborila dobre rezultate na regati „Croatia Open“

U jakoj konkurenciji „KRKA“ izborila dobre rezultate na regati „Croatia Open“
Foto: Nives Crnogaća

Članovi/ce Veslačkog kluba Krka ove su godine zastupale/i svoj klub na jakoj regati „Croatia Open“ održanoj 3. i 4. srpnja na regatnoj stazi „Jarun“ u Zagrebu.

Treneri Radečić, Krasić i Ban na put su poveli 19 krkašica i krkaša te kao dvadesetog člana ekspedicije mladog Nikolu Šeparovića, člana V.K. „Ošjak“ Vela Luka, koji se u Šibeniku pripremao za Regatu radi zajedničkog nastupa u kombiniranoj posadi dvojca na pariće s Filipom Gligićem. Dvojac je u vrlo zahtjevnoj i uzbudljivoj kriterijskoj utrci na kraju u cilj ušao kao trećeplasirani te se dalje pripremaju za izbornu utrku koja bi se 13. srpnja trebala održati u Zagrebu.

Foto: Nives Crnogaća

Nedjeljni dio Regate završen je bitkom juniorskih četveraca na pariće u kojoj je kombinirana posada sastavljena od veslača Krke (Filip Gligić), Ošjaka (Nikola Šeparović), Trešnjevke (Luka Jurčić) i Jaruna (Nikola Varat), uvjerljivo pobijedila i time osigurala pravo na nastup na izbornoj utrci za sastav reprezentacije koja će predstavljati hrvatsko veslanje na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj, koje će se održati od 11.-15. kolovoza.

Ekipa V.K. Krka svoj je cilj u Zagrebu uglavnom ostvarila. Osim gore postignutih rezultata, napravili su i uvid u trenutne sposobnosti mladih šibenskih posada prije rujanskog nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, koje će se održati ponovno u Zagrebu sredinom rujna ove godine.  A veseli ih, kažu, i napredak najmlađih članova koji su tehnički dotjerali zaveslaj i koji bi već iduće godine mogli postati dobar osmerac mlađih juniora.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.