1 min. čitanja

U ITALIJI OTKRIVEN BRODSKI KONTEJNER S 1,1 TONE KOKAINA: Je li trebao stići u Ploče?

U ITALIJI OTKRIVEN BRODSKI KONTEJNER S 1,1 TONE KOKAINA:  Je li trebao stići u Ploče?
Foto: Luka Ploče

U talijanskoj luci Gioia Tauro  na jugu Italije otkriven je brodski kontejner s više od 1,1 tone kokaina, objavio je talijanski dnevni list La Repubblica.

Kokain je bio skriven u teretu banana koji je stigao kontejnerima iz Ekvadora. Teret su presreli istražitelji Financijske policije i službenici Carinske agencije za borbu protiv prijevara koji su identificirali sumnjivi kontejner među više od 2100 kontejnera u tranzitu iz Latinske Amerike.

Preliminarna istraga je pokazala da je kokain vrlo visoke kvalitete, koji se prije stavljanja na tržište mogao povećati dodavanjem aditiva i do 4 puta, pa mu je vrijednost na tržištu mogla dosegnuti oko 225 milijuna eura.

Dubrovački vjesnik pak, pozivajući se na izvore bliske istrazi, prenosi informaciju da je kokain bio namijenjen balkanskom tržištu te da se još istražuje je li trebao biti iskrcan u Pločama ili albanskom Draču, ili je pak kamionima trebao iz Italije biti prevezen do Albanije.

Odnedavno su uvedene posebne kontrole za sve kontejnere koji iz Južne Amerike dolaze u luke koje su glavni kontejnerski terminali u EU, a to su Valencija, Livorno, Gioia Tauro i Pirej.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Carinska uprava u Pločama dobila nove glisere i RTG uređaj za pregled kontejnerskog tereta
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.