2 min. čitanja

U Fažani proslavljen Dan policijske kapelanije blaženog Miroslava Bulešića

U Fažani proslavljen Dan policijske kapelanije blaženog Miroslava Bulešića
Foto: PU istarska

FAŽANA - Djelatnici policijske uprave istarske proslavili su u ponedjeljak Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.

U župnoj crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani bilo je upriličeno svečano euharistijsko slavlje, kojim je Policijska uprava istarska proslavila Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.

Foto: PU istarska

Svetoj misi prisustvovali su predstavnici policijske uprave, predvođeni načelnikom Alenom Klabotom, predstavnici vojske, obalne straže i vatrogasaca, a uveličala ga je Policijska klapa Sv. Mihovil.

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević, čestitavši svim djelatnicima Policijske uprave istarske Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića sa željom da ih u životu prati zagovor zaštitnika bl. Miroslava Bulešića.

- I nama je potrebna Božja pomoć u vršenju službu na dobrobit svih građana, ali i lijepe naše Domovine - rekao je policijski kapelan.

Svetu misu predvodio je župnik u Hreljićima i Filipanima vlč. Geremia Massa, koji je naveo kako u današnjim vremenima vlada nered u društvu, pri čemu je naglasio kako samostalno možda ne možemo riješiti sve probleme, ali možemo potražiti pomoć u vjeri, odnosno možemo se obratiti za pomoć onima koji mogu vratiti red u društvo.

Na kraju misnog slavlja prisutnima se obratio i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, koji je zahvalio vlč. Massi na propovjedi i policijskom kapelanu vlč. Jakovljeviću na duhovnoj i emotivnoj potpori koju svakodnevno pruža djelatnicima policijske uprave.

- Policijski poziv kojeg smo odabrali častan je i dostojanstven. Odabrali smo služiti i štiti građane te brinuti o njihovoj sigurnosti. Odabrali smo biti na braniku mira i preuzeli smo na sebe veliku odgovornost. Zbog toga se neprestano suočavamo s raznim izazovima koji ostavljaju traga na nama i dovode do emotivnih i duhovnih pražnjenja. U takvim trenucima dobro je što se možemo osloniti na vas i što možemo računati da vaše umirujuće riječi i utjehu - rekao je načelnik policijske uprave i čestitao svim djelatnicima Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.