2 min. čitanja

U eksploziji brodskog motora ozlijeđena tri crnogorska pomorca

U eksploziji brodskog motora ozlijeđena tri crnogorska pomorca
Foto: Screenshot/Instagram

Dva pomorca su teže, a jedan lakše ozlijeđen u eksploziji motora koja se dogodila u utorak ujutro na kontejnerskom brodu MSC-a pokraj francuske obale.

Kontejnerski brod MSC Rachele, koji plovi pod zastavom Paname, bio je na putu iz Napulja za francusku luku Fos-Sur-Mer. Na otprilike 20 milja udaljenosti od Cape Cépeta dolazi do eksplozije brodskog motora u kojem stradavaju crnogorski pomorci. U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 20 članova posade.

Foto: Screenshot/Instagram

Kotorani V.V. (36) i V.K. (31) teško su ozlijeđeni i nalaze se u vojnoj bolnici u Toulonu. Baranin N.N. (24) lakše je ozlijeđen te je prebačen u gradsku bolnicu, prenosi BokaNews.

Spasilački tim poslan je na kontejnerski brod kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje članova posade, stanje stroja, status plovila i tereta, ali i posljedice požara i eksplozije. Prema prvim izvješćima, požar na kontejnerašu od 107.466 dwt stavljen je pod kontrolu, ali brod je plutao bez pogona zbog čega je otegljen na sidrište Fos, gdje je tijekom noći i usidren.

Još se ne zna što je uzrok požara. MSC je je u kratkom priopćenju objavio kako im je sigurnost posade na prvom mjestu te da su zahvalni francuskoj mornarici na brzoj reakciji u spašavanju ozlijeđenih pomoraca.

– Zaštita naših pomoraca i osiguranje njihove sigurnosti i dobrobiti naš je glavni prioritet, a imamo sveobuhvatne mjere zdravstvene zaštite i sigurnosne protokole u našoj floti brodova. U potpunosti smo predani nastojanjima da naše operacije budu što sigurnije. Naša preliminarna izvješća pokazuju da nije bilo štete na kontejnerima na brodu. Obavijestili smo pogođene kupce s teretom na brodu o incidentu s plovilom te ćemo ih obavijestiti o budućim kretanjima plovila i njegovog tereta. MSC pomno prati situaciju i žali zbog neugodnosti uzrokovanih ovim incidentom – stoji u priopćenju kompanije.

Prema posljednjim informacijama svi ozlijeđeni pomorci su izvan životne opasnosti.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.