4 min. čitanja

FOTO U Dubrovniku održano Državno prvenstvo u podvodnoj fotografiji 2022.

FOTO U Dubrovniku održano Državno prvenstvo u podvodnoj fotografiji 2022.
Foto: Fisnik Sahatciu, Damir Zurub, Ivana Nobilo

DUBROVNIK - Proteklog vikenda u Dubrovniku je održano prvenstvo i otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Okupilo se 21 natjecatelja i šest modela iz Hrvatske, BiH i Srbije, a ronilo se na ronilačkoj lokaciji Grebeni ispred Dubrovnika.

Natjecanje je organizirao HRS i Ronilački klub Dubrovnik iz Dubrovnika, a natjecatelji su se natjecali u dvije kategorije – refleksni i kompaktni podvodni fotoaparati. U dubrovačkom podmorju na Grebenima natjecatelji su trebali snimiti tri zadane teme: podvodni ambijent sa ili bez modela, ribu i makro.

Sudački žiri u sastavu Goran Butajla (Hrvatska), Pedro Vasconcelos (Portugal) i Dani Laslo (Njemačka) imao je zadatak da na temelju tehničke i umjetničke ocjene svakoj snimci dodijeli odgovarajući broj bodova u rasponu od nula do deset. Pobjednik prvenstva je natjecatelj s najvećim zbrojem bodova iz svih kategorija.

Prvo mjesto u kategoriji refleksnih aparata na državnom prvenstvu, a ujedno i najviše bodova na natjecanju osvojio je Damir Zurub iz RK Roniti se mora - Zagreb s modelom Ana Vrbanović. Drugo mjesto osvojio je Karlo Maćaš iz KPA Vodomar - Duga Resa s modelom Lucija Perković, a treće mjesto pripalo je Ivani Nobilo iz RK Roniti se mora - Zagreb s modelom Klara Ljubenko.

U kategoriji kompaktnih aparata na državnom prvenstvu prvo mjesto osvojio je Fisnik Sahatçiu iz KPA 3. MAJ - Rijeka s modelom Nika Keller. Drugo mjesto pripalo je Dragutinu Kermeku iz KPA Drava - Varaždin s modelom Dora Kermek, a treće mjesto je osvojio Dean Ganza iz RK Roniti se mora - Zagreb.

U kategoriji otvorenog prvenstva za refleksne fotoaparate prvi je bio također Damir Zurub iz RK Roniti se mora - Zagreb, drugi Karlo Maćaš iz KPA Vodomar - Duga Resa, dok je treća bila Ivana Nobilo iz RK Roniti se mora - Zagreb.

U kategoriji otvorenog prvenstva za kompaktne aparate prvo mjesto osvojio je Fisnik Sahatçiu iz KPA 3. Maj iz Rijeke. Drugo mjesto pripalo je Dragutinu Kermeku iz KPA Drava - Varaždin, a treće mjesto je osvojio Bilal Šarić iz EKO RK Invalida Lukavac - BiH.

Nagradu za najljepšu fotografiju natjecanja osvojio je Damir Zurub sa snimkom ambijenta s modelom. Na državnom prvenstvu u ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Ronilački klub RONITI SE MORA iz Zagreba. Drugo mjesto pripalo je KPA VODOMAR iz Duga Rese, a treće mjesto Ronilačkom klubu KPA 3. MAJ iz Rijeke.

Damir Zurub

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.