2 min. čitanja

U brodogradilištu Marine Punat s radom kreće najširi Travel Lift na Jadranu

U brodogradilištu Marine Punat s radom kreće najširi Travel Lift na Jadranu
Foto: Marina Punat

PUNAT - Punjenjem hidraulike i probnim paljenjem motora u brodogradilištu Marine Punat, pionira nautičkog turizma u Hrvatskoj, ovih se dana pušta u rad novi Travel lift - samohodna dizalica koja kapacitetom predstavlja presedan u brodogradnji, servisu i manipulaciji brodovima na Jadranu.

Kapacitiran za brodove do 500 tona, širine do šesnaest metara i dužine do šezdeset metara, Travel lift talijanskog proizvođača CIMOLAI omogućuje brz i efikasan servis, podizanje i održavanje plovila koji sve do sada na Jadranu nisu imali takvu mogućnost - uz znatno manju buku i minimalan utjecaj na okoliš i podmorje.

U skladu s vizijom o unapređenju nautičkog iskustva, Marina Punat Grupa posvetila je znatna sredstva ukupnoj investiciji u brodogradlište koja, uz Travel lift, uključuje i izgradnju pripadajućeg bazena, izgradnju novog bazena za postojeći Travel lift od 100 tona te konstrukciju prostranog gata za lakše pristajanje brodova i postrojenja za podvodno pranje brodova.

Marina i Brodogradilište Punat uložili su ukupno 11,5 milijuna eura u ovaj projekt.

- Pored već sagrađenog bazena za travel lift od 100 t i konstrukcije novog, prostranog gata za lakše pristajanje brodova prije dizanja, u završnoj fazi je izgradnja bazena širine 16 metara za novi travel lift. Nova dizalica će omogućiti servis motornih brodova i do 16 metara širine uz puno manje buke i značajno manji utjecaj na okoliš i podmorje - Rekao nam je Dragutin Žic, diplomirani inženjer brodostrojarstva i idejni začetnik marine u Puntu.

Nadalje, važno je napomenuti da Brodogradilište Punat d.o.o. postiže najviše ekološke standarde. Certifikat ISO 14001:2015 dodijeljen je Marina Punat Grupi još od 2015. godine, potvrđujući ekološke principe poslovanja i najviše standarde u zaštiti okoliša. Odgovorno upravljanje svim procesima, gradnjom, popravkom i servisiranjem plovila te poslovna strategija usmjerena na očuvanje okoliša i zaštitu mora čine Brodogradilište Punat vodećim primjerom u ekološki osviještenom nautičkom sektoru.

Ovim velikim, ali sigurnim koracima Marina Punat Grupa dokazuje svoju posvećenost unapređenju nautičkog iskustva, stvaranju održivog okruženja i jačanju pozicije Hrvatske kao nautičke destinacije svjetske klase.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.