2 min. čitanja

U autokampu u Rapcu ruše se dugotrajni betonski zidovi i terase

U autokampu u Rapcu ruše se dugotrajni betonski zidovi i terase
Foto: Istra24

ISTRA - Posljednjih dana u autokampu Maslinica u Rapcu odvijaju se građevinski radovi rušenja terasa i zidova spojenih s mobilnim kućicama.

Na zadnjoj sjednici labinskog gradskog vijeća bilo je riječi o uzurpaciji javnog dobra od strane tvrtke Maslinica, a među primjerima spominjalo se zatvaranje javnih puteva te postavljanje mobilnih kućica na pilone. O tome i drugim nezakonitim zahvatima u prostoru pisala je Istra24.

Nameće se pitanje jesu li ovi radovi pokušaj umanjivanja nepravilnosti uoči prijave tvrtke Maslinica na natječaj za koncesiju na plaži Maslinica.

- Iako smatramo da ova informacija nije bitna za javnost odgovorit ću vam. Radi se o redovnom tekućem održavanju u skladu s našim godišnjim planovima tekućeg i investicijskog održavanja - tvrdi prokurist maslinice Edvard Lesnik.

Suprotno Lesniku, SDP-ova labinska gradska vijećnica Katarina Filipović vjeruje da su ove informacije bitne za javnost.

- Nadam se da će Maslinica d.o.o. prihvatiti činjenicu da je važno za cijelu zajednicu da se budući gradski projekti neometano realiziraju i da stanovništvo mora imati neometan prolaz do zapadne obale i pomorskog dobra u Maslinici - kaže Filipović.

- Rješenje uvijek postoji. Prvo rješenje bi moglo biti da se maknu rampe i da se dopusti prolaz cestom koja je javno dobro i prolazi po sredini kampa, a drugo da se konačno uredi cesta na mjestu gdje je i trebao biti napravljen pristup do marine, odnosno kroz tzv. Češko naselje, pa dalje s vanjske strane kanala do Jedriličarskog kluba i dizalice. U svakom slučaju nadam se da će trenutna vlast u gradu pokazati odlučnost u zaštiti interesa građana, kao i da će u Maslinici shvatiti da su interesi grada i njihovi interesi - dodaje Filipović.

Osim građevinskih radova, otvorena su i vrata koja su inače bila pod lokotom, a koja je Filipović navela među primjerima uzurpacije.

Iz tvrtke Maslinica zamolili su, u istom odgovoru, da spomenemo kako je tvrtka uklonila "ono ruglo od tobogana koji godinama nije bio u funkciji". Prokurist tvrtke Edvard Lesnik mislio je pritom na tobogan Alena Kiršića, poduzetnika koji je protiv tvrtke, njezinih vlasnika i djelatnika te djelatnika Grada Labina podnio kaznenu prijavu, piše Istra24.

Ivan Dobran

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Supetar ekspresno prijavio ilegalnu kamp kućicu građevinskoj inspekciji | | Morski HR
Grad Supetar prijavio je građevinskoj inspekciji ilegalno postavljenu kamp kućicu na zaštićenom obalnom pojasu gdje gradnja nije dopuštena. Objavila je to na svojoj Facebook stranici gradonačelnica

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.