3 min. čitanja

Tvrtka čije je skupe kovače zadarska ekipa nosila i jela u njujorškom restoranu: "To se ne može usporediti s uvoznim!"

Tvrtka čije je skupe kovače zadarska ekipa nosila i jela u njujorškom restoranu: "To se ne može usporediti s uvoznim!"
Foto: Željko Višić / Screenshot / Ilustracija

ZADAR - Tvrtka Marinkomerc d.o.o. iz Poličnika kod Zadra uputila je priopćenje za javnost u kojem su nastojali pojasniti visoke račune koje su ispostavili  TZ Grada Zadra, a koje su javnosti objavili pojedini vijećnici i Morski HR

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na nedavne neistinite objave kao i pogrešno iznesene činjenice na različitim portalima te posredno društvenim mrežama gdje se tvrtka Marikomerc d.o.o. Poličnik neosnovano proziva da je prodala ribu kovač Turističkoj zajednici Grada Zadra po neopravdano visokoj cijeni, te da je prijevoz iste naplatila u iznosu od 5.167,91 EUR, iznosimo slijedeće:

Budući da je društvo Marikomerc d.o.o. kvalificirano za izvoz prehrambenih proizvoda na tržište SAD-a, te posjeduje izvozni veterinarski broj za tržište SAD-a, TZ Grada Zadra obratila nam se sa zahtjevom za otkup, čišćenje ribe, zamrzavanje, pakiranje, kao i organizaciju izvoznog carinjenja i prijevoza ribe zajedno s ostalim namirnicama, te je gore navedeno obavljeno profesionalno i stručno sukladno traženom i naručenom.

Što se tiče cijene kovača navodimo sljedeće; kovači su kupljeni od profesionalnog ribarskog obrta po cijeni od 42 EUR za kilogram. Nakon čišćenja, zamrzavanja tekućim dušikom te pakiranja, proizvodna cijena kovača iznosi 54,25 EUR te je po istoj i fakturirana, a sve je uvećano za pripadajući PDV koji je prihod državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cijena fileta kovača od 12,50 EUR koja se navodi kao referentna odnosi se na uvozni filet kovača i ne može se usporediti  s cijenom domaćeg kovača. Ostali logistički troškovi u iznosu od 4.134,33 EUR, uvećani za PDV, odnose se na ukupnu pošiljku za 119,50 kg proizvoda.

 Turističkoj zajednici grada Zadra predani su svi računi na uvid, pri čemu su troškovi prefakturirani u stvarnom iznosu. Zaključno, tražimo da našu izjavu objavite u cijelosti, kako bi se javnost pravilno i objektivno informirala o  stvarnom stanju", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik uprave marinkomerca, Ivan Dell`Orco.

"Promovirali" Zadar u upitno lucidnom stanju, a na internetskim stranicama domaćina ne može se pronaći jedna vijest o njihovu boravku

Podsjetimo zbog skandala u New Yorku, dosadašnji direktor Turističke zajednice Zadra Mario Paleka, bio je prisiljen dati ostavku.

Naime, buru u javnosti podigao je dio delegacije koju je na teret poreznih obveznika vodio u New York, navodno na predstavljanje Zadra kao destinacije. Među njima se našao Mate Nižić, sin lokalnog "poduzetnika" Zvonimira Nižića Grofa, za kojeg lokalni mediji pitaju kako se našao među tom delegacijom. Mate Nižić je na svom Instagram profilu vrijeđao lokalne novinare koji su pisali upravo o njegovom putu u New York s čelnima ljudima grada i TZ-a.

Javnost je ostala zgrožena izdanjem pojedinaca, među kojima se našao i zadarski gradonačelnik, kao i neke viđenije osobe iz zadarskog javnog života. Izišle su tako snimke u kojima su neki od njih bili u upitno lucidnom stanju, a na internetskim stranicama restorana i institucija koje su pohodili ne može se pronaći jedna vijest o njihovu boravku u Zadru. Upravo stoga po Zadru su građani, ali i uporba u gradskoj skupštini javno počeli postavljati pitanje opravdanosti boravka ove ekipe u New Yorku, koja mahom predstavlja uži privatni krug ljudi koji su, sada već naočigled javnosti, otišli u New York jesti, piti i to snimati.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Trinaesti putnik i kovač od 68 eura/kg - Objavljeni troškovi za prezentaciju zadarske delegacije u New York
Vijećnica Akcije mladih u Zadarskoj županiji Petra Žitko uputila je u petak navečer priopćenje o aktualnoj temi troškova izaslanstva Grada Zadra u New Yorku, s objavljenim računima. Priopćenje vijećnice prenosimo u cijelosti: - U prilogu Vam dostavljam objavljene račune za prezentaciju u New Yorku…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.