4 min. čitanja

Trinaesti putnik i kovač od 68 eura/kg - Objavljeni troškovi za prezentaciju zadarske delegacije u New York

Trinaesti putnik i kovač od 68 eura/kg - Objavljeni troškovi za prezentaciju zadarske delegacije u New York
Foto TZ Zadar / Screenshot

Vijećnica Akcije mladih u Zadarskoj županiji Petra Žitko uputila je u petak navečer priopćenje o aktualnoj temi troškova izaslanstva Grada Zadra u New Yorku, s objavljenim računima.

Priopćenje vijećnice prenosimo u cijelosti:

- U prilogu Vam dostavljam objavljene račune za prezentaciju u New Yorku od strane TZ Zadar. Ne trebaš biti genije da bi već na račun avio karata skužio da postoji i 13-ti putnik Mario Vuksan a u službenim dopisima TZ prije putovanja jasno je rečeno da "delegacija broji 12 osoba". Isti taj Mario je i plaćen 500 EURA za neke medijske tekstove koje nitko nije vidio kao i 500 EURA za organizaciju prezentacijskog eventa itd. Po svemu čemu čovjek je zaposlenik TZ - pojašnjava Petra Žitko.

Podsjetimo, novinar Mario Vuksan se preko Zadarskog.hr koji je u vlasništvu Hanza medije, odnosno Slobodne Dalmacije osobno i poimenice obračunavao s kritičarima ovog događaja i to u dva teksta koje možete pročitati OVDJE i OVDJE.

- Nadalje, ova sramotna "delegacija" koja se preko bare išla predstaviti sa domaćim namirnicama zadarskog kraja kupila je PAZITE SADA 17,2 kg KOVAČA (riba) po cijeni od 1166,38 EURA (68 EURA/kg). Na ribarnicama se fileti kovača prodaju po cijeni od 12,5 EURA/kg. Znači,ni manje ni više nego su istu ribu kupili po 5,5 x većoj cijeni od redovne. Al tu nije kraj, te kovače je logično trebalo i poslati u Ameriku. I poslani su po cijeni od 5167,91 EURO. Odabrana ekipa je tako žderala na naš račun 17,2 kg uvoznih kovača po cijeni od 6334,29 EURA. (Ako i nisu uvozni cijena je izuzetno sumnjivo previsoka jer svi koji imalo znaju cijene riba znaju da se kovač prodaje do max 40 EURA/kg i to friški od naših ribara). Ovo je igranje sa zdravim razumom svih građana. Nadam se da će im svima presjesti večera - poručila je Žitko.

Na slučaj se osvrnuo i vijećnik SDP-a u Zadru, Danijel Radeta.  U najnovijem priopćenju objavio je račune za trošak nabavke ribe. Evo priopćenja u cijelosti:

- Pred sam put u New York, Bianco Dukich poslao je svog najboljeg prijatelja u nabavku namirnica. Dao mu je uputu kako svih 12 apostola vole oboritu ribu vrhunske kvalitete i kako riba mora biti friška kao da je živa. I tako njegov najbolji prijatelj ode u Marikomerca i kupi 17,2 kg kovača za 1.166,78 €. Ali kako frend i nije baš puno pametan i kako je ovo "friška" shvatio doslovno, najbolji prijatelj Binaca Dukicha nakon limuzine, organizira i privatni transfer za kovače, ali valjda žive, jer kako dugačije objasniti cijenu. Izvadi im vize, kupi avionsku kartu i pošalje ih direktno u New York za samo 5.167,91€. No uzaludan je trud bio najboljeg prijatelja jer se  ribarnica nalazi svega 6 minuta udaljenosti od restorana Delmonico's, koja u ponudi ima kovače / eng. John Dory, St Pierre or Peter's fish. Al ajde, imao je frend i većih promašaja. Jednom ga je Bianco poslao da organizira koncert. Pokrili su Zadrani i koncert, platit će i tih 5-6 tisuća eura za kovače - kazao je Radeta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadarski direktor TZ dao ostavku nakon sramotnih ispada pojedinaca koje je vodio u New York da bi “predstavili Zadar”
Dosadašnji direktor turističke zajednice u Zadru, Mario Paleka, podnio je ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice Zadra. Priopćenje prenosimo u cijelosti: “Ovim putem želim obavijestiti javnost kako podnosim ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice grada Zadra. Naime, s…
Više od pola milijuna kuna ili 68 tisuća eura platili su zadarski turistički obveznici izlet 12 sugrađana u New York!
Nakon pritiska javnosti zbog sramotnih javnih istupa pojedinaca koji su bili s delagacijom zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i sad već zbog ove afere bivšeg direktora turističke zajednice Maria Paleke u New Yorku na “predstavljanju Zadra”, konačno su objavljeni i detalji troškova ovog i…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.