1 min. čitanja

Tvrtka ICOP produžit će sedmi gat Tršćanske luke

Tvrtka ICOP produžit će sedmi gat Tršćanske luke
Foto: Espo.be

ICOP, građevinska kompanija iz pokrajine Friuli-Venezia Giulia, izvodit će radove na proširenju sedmog gata Tršćanske luke.

Izabrana je između 15 tvrtki na natječaju Tršćanski pomorski terminal (TMT). Tvrtka iz Basiliana, već prisutna u Trstu na gradilištu bivše željezare, gdje uređuje dodatne željezničke veze i radove na cestama, pobrinut će se za radove na prvih stotinjak metara produženja pristaništa, za kojeg se planira da će biti širok 141 metar, a koji će radovi biti gotovi do 2025. godine a i tada će se kandidirati za uređenje ostalih stotinjak metara.

Na natječaj se inače prijavilo 15 tvrtki, a 33 ih je ušlo u završnu fazu. Tršćanska lučka uprava odabrala je tijek natječaja, unatoč tome što je po bržem i privatnom postupku već mogla odabrati izvođača radova.

Za radove je izdvojeno 387.887.73,7 eura, što je dio većeg projekta proširenja logističkog područja na 200. gat, kojim je predviđeno produljenje od 190 metara za ukupno 2015 milijuna eura.

- Naš rad se nastavlja u Trstu, gdje već zajedno radimo na reguliranju nove logističke platforme - podsjetio je glavni izvršni direktor ICOP-a Piero Petrucco, dodajući kako će radovi biti izvedeni u roku od 586 dana.

S novim produžetkom pristanište će biti dugačko 870 metara. Na njemu se istovremeno mogu privezivati dva veća kontejnerska broda, donosi Primorski dnevnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.