1 min. čitanja

Turistička zajednica općine Milna izradila aplikaciju za posjetitelje utvrde Baterija s prikazom Napoleonske bitke

Turistička zajednica općine Milna izradila aplikaciju za posjetitelje utvrde Baterija s prikazom Napoleonske bitke
Foto: Pomorsko je dobro

Turistička zajednica općine Milna, uz financijsku potporu Splitsko-dalmatinske županije kroz Program razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području SDŽ, izradila je aplikaciju o pomorskoj bitci "Baterija".

Radi se o projektu korištenja tehnologije AR (Proširene stvarnosti) s prikazom Napoleonske bitke. Prvenstveno je namijenjeno korisnicima koji posjete utvrdu Baterija s koje se vidi morski kanal u kojemu se i dogodila spomenuta povijesna bitka.

Na području same utvrde bit će postavljen stup i ploča s kratkim opisom, QR kodom za skeniranje-i uputama kako se koristi i prikazuje bitka kroz korisnikov mobilni uređaj. Nakon što korisnik skenira QR kod, na informativnoj ploči koja se nalazi na samoj utvrdi, prikazuje mu se bitka kroz kameru mobilnog uređaja u stvarnom vremenu i prostoru s animacijom i zvučnim efektima same bitke.

Osim što korisnik može vidjeti pomorsku bitku u bilo koje doba dana u morskom kanalu koji se vidi s utvrde Baterija, ima mogućnost da tu bitku gleda kroz digitalni teleskop ili da uslika pojedine trenutke u bitci, kao i mogućnost da za vrijeme trajanja bitke slika sebe ili nekog od svojih bližnjih ukoliko se nađe u tom trenutku iza kamere dok gleda pomorsku bitka u kanalu.

Korisnik može i detaljno analizirati svaki brod koji je sudjelovao u bitci uz korištenje tehnologije AR (Proširene stvarnosti). Sama navigacija i upute do lokacije utvrde Baterija će se nuditi korisniku putem skeniranja QR koda na letcima koji će biti postavljeni u info uredu Turističke zajednice, kao i na njihovim web stranicama, objasnili su na stranicama projekta 'Pomorsko je dobro'.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.