2 min. čitanja

Turisti vole Šibenik - Gradska jezgra, tvrđave i okruženje starog grada, manifestacije i gastronomija, važniji su im od sunca i mora

Turisti vole Šibenik - Gradska jezgra, tvrđave i okruženje starog grada, manifestacije i gastronomija, važniji su im od sunca i mora
Foto: HTV screenshot

ŠIBENIK - Šibenik je i u posezoni poželjno turističko odredište. Jedan od rijetkih gradova u svijetu s dva UNESCO-ova spomenika itekako ima što ponuditi gostima kojima sunce i more nisu isključivi motiv dolaska u našu zemlju. Šibenski turistički djelatnici zadovoljni su najavama dolazaka u idućim mjesecima.

I samo letimičan pogled na gradske ulice i trgove potvrđuje - turisti vole Šibenik.

- Vrlo je lijepo ovdje, sviđa nam se, povijesni grad je prelijep - istaknula je Petra, turistica iz Slovačke.

- Drugi put smo ovdje, bili smo i prije dvije godine, došli smo sada u samo središte grada i uživamo - dodao je Lehnard, turist iz Nizozemske.

Turistička statistika pokazuje da je rujan gotovo na razini 2019., u zaleđu čak i bolji.

- Najave su dobre mada je last minute opet prisutan cijelu ovu sezonu, pa i prije, kod hotelijera, a i privatnih iznajmljivača - poručio je direktor TZ-a Šibenik Dino Karađole.

No, bez obzira na to, produljila se na rujan sezona i u privatnom smještaju.

- Ostajemo četrnaest dana i zaista nam je lijepo. Smještaj odličan, dobri domaćini - ma, ovo je prekrasna zemlja - rekao je turist iz Njemačke Berharde.

Šibenik turisti rado posjećuju i kada ljeto završi. Šibenski hotelijeri zadovoljni su najavama.

- I znamo, s obzirom na to da su agencije za rujan poprilično popunile hotel, da će rujan biti izvrstan, a listopad malo manje od izvrsno, ali jako dobre prognoze su, na sedamdeset posto smo - rekao je voditelj prodaje baštinskog hotela Fabiano Baranović.

Veseli povratak grupa

- Imamo grupe iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i prve grupe s azijskog tržišta, imamo u najavi zasad pet grupa kroz listopad i nadamo se da će ih biti još - dodala je direktorica hotela Magda Lakoš Mioč.

A za posezonske goste hotelijeri ciljano prilagođavaju i svoju ponudu.

- Upravo zbog njih, osim naše standardne wellness ponude i činjenice da nam je Šibenik i nacionalni park vrlo blizu, pripremili smo posebna događanja, evo već od sljedećeg mjeseca nastavljamo s tradicionalnim Danima maslina - naglasila je voditeljica prodaje hotelskog naselja Katarina Tommasini Marić.

Jer sunce i more nisu isključivi razlog dolaska šibenskih gostiju

- Nama je plaža odlična, ali je samo nadopuna - naši najjači resursi i potencijal je stara gradska jezgra, tvrđave i okruženje starog grada, uz manifestacije i gastronomiju, istaknuo je direktor TZ-a Šibenik.

- Započeli smo uobičajeno za turiste, obilaskom katedrale i svih starih kamenih gradskih uličica. Posjetili smo i tvrđave, a za sutra planiram obilazak vaših muzeja - rekla je turistica iz Poljske Magdalena.

Uz goste koji vole kasno ljeto i jesen te sudionike brojnih kongresa, šibenskom turizmu smiješi se zaista dobra posezona, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.