1 min. čitanja

Turisti u Bibinjama čupaju periske - Zašto komunalci nisu reagirali?

Turisti u Bibinjama čupaju periske - Zašto komunalci nisu reagirali?
Foto: Antena Zadar

BIBINJE - Čime se bave turisti u Hrvatskoj? Na plaži u Bibinjama dvojica stranih državljana izronjava periske, napisala je čitateljica koja je Anteni Zadar poslala fotografije.

Dakle, iako je hvatanje, izlov, ubijanje ili zapravo bilo kakva interakcija s plemenitom periskom zakonski strogo zabranjena, to nije spriječilo dvoje stranih državljana, kao što je vidljivo na fotografiji, da ih vadi u Bibinjama.

Sjetimo se kako je prije nekoliko dana USKOK u velikoj akciji uhitio nekoliko Hrvata i Talijana zbog izlova zaštićenih morskih vrsta.

Agresivni parazit (Haplosporidium pinnae) i bakterija (Mycobaterium sherrisii) u sinergiji plemenitu perisku su doveli do ruba izumiranja. Upravo stoga dvojac iz Bibinja neće imati neke veće koristi od same školjke, no ipak ostaje veliki upitnik – zašto su to učinili.

No pitanje koje se postavlja kao savršeno legalno – što u tom trenutku rade bibinjski komunalci, čija je reakcija, kako navodi Antena Zadar u potpunosti izostala.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Banda od 16 Talijana i Hrvata krijumčarenjem zaštićenih vrsta iz Jadrana “zaradili” više od 709 tisuća kuna | | Morski HR
Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.