1 min. čitanja

Turisti ocijenili da je ova hrvatska atrakcija precijenjena

Turisti ocijenili da je ova hrvatska atrakcija precijenjena
Foto: Wikimedia

Portal SavingSpot proučio je recenzije na TripAdvisoru i sastavio listu najprecjenjenijih turističkih atrakcija na svijetu. Na listi se našla i jedna atrakcija u Hrvatskoj.

Riječ je o žičari u Dubrovniku za čiju povratnu kartu posjetitelji moraju izdvojiti 200 kn po osobi. Posjetitelje nije oduševila ni Postojnska jama u Sloveniji, zatim Muzej Nikole Tesle u Srbiji te Galerija 11/07/95 u Bosni i Hercegovini.

Ipak, nijedna od ovih atrakcija nije ušla u top 20 atrakcija koje, po mišljenju posjetitelja, ne nude najbolju vrijednost za novac koji je za njih potrebno izdvojiti, prenosi Index. Na prvom mjestu se našla Harry Potter tura u Londonu. Čak 8283 puta posjetitelji su na TripAdvisoru pisali da je tura “preskupa”.

Početna cijena ulaznica za tu turu je 47.95 funti (oko 430 kuna). I drugo mjesto zauzela je britanska atrakcija. Riječ je o Legolandu u engleskom Windsoru.

Prva žičara na Jadranu

Dubrovačka žičara, odnosno žičara Srđ, prva je takve vrste na Jadranu. Za manje od četiri minute prođe 778 metara. Sagrađena je 1969. godine i povezivala je dubrovačko naselje Ploče i brdo Srđ. Kapacitet stare žičare bio je 15 osoba, dok danas dvije kabine mogu primiti po 30 osoba.

U Domovinskom ratu u potpunosti je uništena. Obnovljena žičara je puštena u rad 10. srpnja 2010., na dan otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.