2 min. čitanja

Turist u Baškoj vodi bacio ležaljku u more i upozorio koncesionara: "Nemoj mi to stavljati na moje stvari!"

Turist u Baškoj vodi bacio ležaljku u more i upozorio koncesionara: "Nemoj mi to stavljati na moje stvari!"
Foto: Jutarnji list / Screenshot

BAŠKA VODA - Ni ove sezone na hrvatskoj plaži s najviše ležaljka - onoj u Baškoj Vodi - nisu izostali prizori svađa između koncesionara i gostiju s ručnicima, a posljednju takvu zabilježio je i jedan čitatelj Jutarnjega lista.

On nam je, naime, poslao snimku razjarenog gosta kojemu je koncesionar, jedan od njih čak 114, preko ručnika postavio plastičnu ležaljku koju je gost potom u bijesu bacio u more te pozvao komunalno redarstvo.

- Slikaj, slikaj, dolazi komunalni redar. Nemoj stavljat stvari na moje stvari. Lijepo sam te upozorio - čuje se i vidi gost s ručnikom dok u pozadini koncesionar iz mora vadi svoju ležaljku te je vraća na plažu, ovog puta pored ručnika.

Što se dogodilo jednom kad je stigao komunalni redar?

Što se dogodilo jednom kad je stigao komunalni redar nije poznato, no zato je Baška Voda poznata kao destinacija s najvećim brojem koncesijskih odobrenja za postavljanje ležaljki i suncobrana, i to nerijetko suprotno propisima što ljuti domaće.

Naime, vlasnici koncesijskih odobrenja nerijetko ležaljkama zakrče cijelu plažu, što je kontra propisima prema kojima ih moraju držati na hrpi te postaviti tek nakon što je potrošač zatraži i plati. Ostatak plaže pak mora biti dostupan za korištenje gostima koji ne žele iznajmiti ležaljke.

Među vlasnicima koncesijskih odobrenja ima i podosta članova familije i prijatelja općinskog načelnika Joška Roščića, zbog čega su ga mnogi prozivali u javnosti, piše Jutarnji.

Video možete pogledati OVDJE, a o vašim pravima ukoliko se nađete u sličnoj situaciji, možete pročitati niže.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

LEŽALJKE NE SMIJU SMETATI DRUGIMA NA PLAŽI Ako naiđete na ovakav prizor, ovo su vaša prava i ne dajte se smesti!
Sve više građana nam ovih dana skreće pozornost na poplavu praznih ležaljki na plažama diljem naše obale. Doslovno zauzimaju ogroman prostor, nerijetko i veći postotak plaže, pa se građani s razlogom pitaju: istjeruje li ih to netko s plaža ako ne plate ležaljku? Evo i odgovora na to pitanje. Pa
FOTO: PRAZNE LEŽALJKE NA SPLITSKOJ PLAŽI “Ima gostiju, ali cijena iznosi cijelu jednu dnevnicu!”
U redakciju smo dobili fotografije s poznate splitske plaže Kašjuni, gdje su poredane ležaljke, na kojima ima jako malo gostiju. Razlog nije nedostatak turista, kojih u Splitu, za razliku od nekih drugih dijelova Jadrana itekako ima, već nešto sasvim drugo. - Ležaljkama je uzrupiran najbolj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.