1 min. čitanja

Tuljan napao i ugrizao više ronioca

Tuljan napao i ugrizao više ronioca
Foto: Depositphotos

Grupa ronilaca na lokalnom ronilačkom čarter brodu u Cape Townu zatražila je hitnu pomoć nakon što je tuljan ugrizao nekoliko ronilaca.

Glasnogovornik Nacionalnog instituta za spašavanje na moru (NSRI) izjavio je da su bolničari i zdravstveni djelatnici pomogli roniocima, a samo jedna Portugalka prevezena je u bolnicu zbog ozljeda i nalazi se u stabilnom stanju, prenosi SCUBAlife.

U ovom incidentu ozljede su zadobili i jedan francuski te jedan brazilski ronilac, ali se radi o lakšim ozljedama pa nisu hospitalizirani. Navodno ih je jedna tuljanica napala tijekom ronjenja i ponavljala je svoj napad te izdvajala ronioce iz grupe i grizla ih.

Ovaj događaj zaista nije uobičajen jer su tuljani obično prijateljski raspoloženi, ali podsjeća nas da se ipak radi o divljim životinjama u čiji okoliš mi ulazimo nepozvani i moramo biti oprezni.

Ako naiđete na tuljana dok ronite, a on se ponaša neprijateljski, kesi zube i kreće prema vama, nemojte ga pokušati zastrašiti. Najbolje je ostati smiren i izbjegavati nagle pokrete. Polako se odmičite i dajte tuljanu dovoljno prostora kako se ne bi osjećao ugroženim, ali mu ne okrećite leđa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.