1 min. čitanja

Trogirski škver kroz oči umjetnika

Trogirski škver kroz oči umjetnika
Foto: Screenshot/Brodotrogir.hr

TROGIR – Muzej grada Trogira poziva vas na izložbu “Škver” Vilima Halbärtha koja se otvara u srijedu, 1. rujna, s početkom u 20 sati. Riječ je o izložbi instalacija, za čiju inspiraciju je poslužio – trogirski škver.

Za autora, Vilima Halbärtha, rođenog Trogiranina, škver predstavlja jedan veliki atelijer u kojem je umjetnost moguća i prisutna na svakom koraku. Djelujući u takvom prostoru on stvara umjetnost u raznim medijima, od fotografije, preko skulpture do grafita. U pitanju je umjetnost koja je društveno angažirana jer skreće pozornost na ono što mnogi ignoriraju i odbijaju sami sebi osvijestiti.

Foto: Muzej grada Trogira

Ne tako davno, Brodotrogir je bio državno poduzeće koje je projektiralo i izgradilo neke od najkvalitetnijih brodova u svijetu i kao takvo hranilo čitave obitelji Trogira i okolice koja njemu gravitira. Danas je škver privatna tvrtka koja zapošljava nekoliko stotina ljudi. Ove i brojne druge promjene unutar nekadašnjeg hranitelja ovog dalmatinskog gradića inspirirale su umjetnika da kreira ovakvu izložbu.

Instalacije koje će biti predstavljene na izložbi u Muzeju grada Trogira, predstavljaju samo djelić umjetnikova iskustva škvera, kojeg je prikazao pomoću skulpture i instalacije koja se sastoji od zvuka, svjetla, mirisa i okusa.

Detalje o izložbi možete pronaći na web stranici Muzeja grada Trogira.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.