1 min. čitanja

Trogirski gradonačelnik o teorijama zavjere na Drveniku: “Nema nikakve prometnice, ni nove marine, već gradimo šetnicu”

Trogirski gradonačelnik o teorijama zavjere na Drveniku: “Nema nikakve prometnice, ni nove marine, već gradimo šetnicu”
Foto: Grad Trogir / Facebook

DRVENIK / TROGIR – Gradonačelnik Trogira Ante Bilić osvrnuo se na uređenje šetnice na Drveniku, temu koja je bila aktualna proteklih dana.

– Ono što je najvažnije za reći o tome je da je projekt predložen i izglasan od samih mještana na najdemokratskiji mogući način, da je zakonit i izrađen prema svim pravilima struke te da u konačnici daje dodatnu vrijednost za mjesto. Ni tehnički ni praktički se tu ne radi o prometnici već o šetnici. Projekt predviđa širinu od tri metra jer će pojas sadržavati klupe, rasvjetu te mora omogućavati normalan pješački koridor. Promet neće biti moguć jer će biti postavljene fizičke barijere. Razumijem da ima skeptika, nezadovoljstva i nepovjerenja, ali ovdje smo uvažili prijedlog većine koji je u skladu sa svim zakonima i propisima.

Navodi, a zapravo teorije zavjere, o izgradnji nekakve nove luke nautičkog turizma na predjelu Grabule nemaju nikakvo uporište. Pa dovoljno je samo pogledati prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije i prostorni plan Grada koji smo donijeli prošle godine.

Jedina luka nautičkog turizma koja je planirana i koja ima građevinsku dozvolu još od 1993. je LN Zirona. Također, o koncesijskom odobrenju za ugostiteljski objekt treba znati razine nadležnosti i pitanja uputiti Gradu Trogiru, no prema uvidu većina opreme je postavljena na privatnom posjedu.

Dok se fokus stavlja na teme koje su bez mrlje i pokušava stvoriti problem gdje ga nema, imamo situaciju da se na Drveniku paralelno gradi 20-ak bespravnih objekata. Volio bih da energiju zajedno uložimo da se spriječi takva devastacija.

Podsjetit ću još jednom da smo u prošlom mandatu u Drvenike uložili oko 2 milijuna kuna, u usporedbi s 2000 kuna iz mandata prije, da smo često tamo, da komuniciramo s građanima, da smo otvorili i potaknuli pitanje vodoopskrbe. Naš jedini cilj je učiniti život na otocima kvalitetnijim – poručio je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.