2 min. čitanja

Treća etapa biciklističke utrke CRO RACE 2022. vozit će se od Sinja, kroz Split, do Primoštena

Treća etapa biciklističke utrke CRO RACE 2022. vozit će se od Sinja, kroz Split, do Primoštena
Foto: PR

U vremenu od 27. rujna do 02. listopada 2022. godine na području Republike Hrvatske održat će se  međunarodna profesionalna etapna  biciklistička utrka pod nazivom CRO Race 2022.

U četvrtak 29. rujna 2022. održati će se 3. etapa ove utrke sa startom u Sinju i ciljem u Primoštenu, objavila je splitsko-dalmatinska policija.  

U utrci sudjeluje 140 biciklista koji su raspoređeni u 20 ekipa, zajedno s oko 120 pratećih vozila unutar biciklističke trase kretanja i oko 100 vozila van biciklističke karavane. Ukupan broj osoba koji bi se trebali kretati unutar biciklističke karavane (natjecatelji, prateće ekipe, tehničko osoblje, suci, medicinski timovi itd.) je oko 500. Osiguranje trase prolaska sudionika u nadležnosti je redarske službe i organizatora, a policija će ima na terenu pružiti potporu.

Imajući u vidu broj sudionika, vrijeme održavanja utrke i činjenicu da trka prolazi kroz centar grada Splita, te posebno činjenicu da se sportska manifestacija-utrka odvija na prometnicama tijekom radnog dana uz izrazito intenzivan promet, naglašavamo kako u četvrtak, 29. rujna 2022.godine u vremenu od 12:30 do 14:00 sati očekujemo velike gužve i dugotrajne zastoje u prometu.

U vremenu od 12:30 za sav promet biti će zatvorena cesta D1 Sinj-Dugopolje u oba smjera.

Obzirom da posebno na području Splita očekujemo velike gužve i zastoje već od 12:30 sati, želimo pravovremeno upozoriti vozače da u četvrtak izbjegavaju vožnju ovim dijelovima Splita i ukoliko je moguće ne kreću vozilom u centar grada.

Gužve posebno očekujemo na prilaznim pravcima slijedećih prometnica: Poljička cesta, Ul. kralja Zvonimira – Zagrebačka – Manuška poljana – Domovinskog rata Ul. Zbora narodne garde (D8) izlaz iz Splita.

Napominjemo kako će sudionici trke nakon prolaska prometnicama grada Split krenuti ulicom Domovinskog rata prema Solinu gdje je planirano vrijeme prolaska 14:00 sati, radi čega i na tom dijelu očekujemo veće zastoje i prometne gužve. Pozivamo vozače da koriste staru cestu prema Solinu, odnosno ukoliko je to moguće da svoje putovanje prema Solinu odgode do prolaska sudionika.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SUTRA KREĆE CRO RACE Biciklisti će u šest dana prijeći više od tisuću kilometara!
U razdoblju od 27. rujna do 2. listopada 2022. hrvatskim cestama vozit će se sedma po redu međunarodna biciklistička utrka CRO Race. Biciklisti će u šest dana prijeći više od 1000 kilometara vozeći lokalnim, županijskim i državnim cestama te će, uz izravan prijenos na Eurosportu, i ove godine kadro…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.