1 min. čitanja

Traži se novi izgled pješačkog mosta na Foši u Trogiru

Traži se novi izgled pješačkog mosta na Foši u Trogiru
Foto: Ante Bilić/Facebook

TROGIR – Raspisan je arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja Pješačkog mosta na Foši u Trogiru. Natječaj provodi Društvo arhitekata Splita, a naručitelj je Grad Trogir.

Postojeći most odavno je upitne funkcionalnosti, ali i sigurnosti zbog čega se kreće u izradu novog mosta na lokaciji postojećeg. Iz Društva arhitekata Splita kažu da je glavni cilj natječaja adekvatno uklopiti most u gradsku vizuru, ali ne samo to. Žele da most ne bude samo konstrukcija za prelazak morskog kanala, već i popularno mjesto okupljanja te prepoznatljivi simbol Trogira.

Da je došlo vrijeme za novi most, potvrdio je i trogirski gradonačelnik Ante Bilić, koji se oslanja na struku.

– Želimo što više uključiti struku u naš rad i planiranje budućnosti Trogira, a pogotovo je to važno kada su javne površine u pitanju. Svjesni smo da se novi most preko Foše dugo čeka, osobno sam nezadovoljan dinamikom rješavanja te situacije, trebalo je biti brže. No ono što je najvažnije je da možemo biti sigurni da ćemo dobiti najbolje rješenje i da će o svemu odlučiti najkompetentniji među nama. Sada iščekujemo kraj i rezultate natječaja i s naše strane učinit ćemo sve da Grad u najkraćem roku odradi svoj dio posla kada se izabere najbolji projekt – kazao je trogirski gradonačelnik.

Natječaj traje do 12. travnja ove godine, a ocjenjivački sud mora u roku od mjesec dana odabrati najbolje rješenje. Nagradni fond iznosi 75 tisuća kuna, s tim da prva nagrada iznosi 37 500 kuna neto, druga nagrada je 22 500 kuna, dok je treća nagrada 15 000 kuna.

Procjenjena vrijednost projektno- tehničke dokumentacije iznosi 190 000 kuna bez PDV-a.

Ukupna vrijednost investicije, odnosno izgradnje novog mosta iznosi 3 milijuna kuna bez PDV-a.

Detalji natječaja nalaze se na službenoj web stranici Društva arhitekata Splita.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.