3 min. čitanja

Transatlantski solo veslač pronađen mrtav u svom čamcu!

Transatlantski solo veslač pronađen mrtav u svom čamcu!
Foto: Screenshot/YouTube

Michaelu Holtu, Velškom veslaču koji je patio od dijabetesa pozlilo je usred putovanja, tj. veslanja i na žalost sve je završilo tragično.

Holt je veslao za dobrotvorne svrhe iako je "vukao" ozbiljnu ozljedu oba ramena i prošao nekoliko ozbiljnih operacija pa je i ovaj pothvat bio gotovo nemoguća misija i nevjerojatan osobni izazov koji je eto završio na jako loš način, navodi BBC.

Krenuo je s Kanara 27. siječnja, a 20. veljače svom je timu za podršku na obali javio kako se razbolio, sumnjajući na reakciju na antibiotike. U tim je trenutcima prolazio pokraj obale Cape Verdea i odlučio je prekinuti pothvat te odveslati do najbližeg kopna. To najbliže kopno bilo je udalje nekih 300 nautičkih milja južno od pozicije na kojoj se nalazio.

Tijekom nekoliko sljedećih dana sva je komunikacija između tima za potporu i Michaela potpuno prestala pa je zabrinuta obitelj preko vlasti na Cape Verdeu krenula u organizaciju njegovog spašavanja.

Ni spašavanja ovog tipa ne idu jednostavno jer treba pronaći brodicu koja će skrenuti s rute i krenuti i potragu. Nakon nekog vremena brodica "Noruego" 24. je veljače pristala je pomoći Holtu, no od njegove ih je pozicije dijelio jedan dan plovidbe. 25. veljače posada brodice "Noruego" pronašla je Holtovo beživotno tijelo u brodskoj kabini njegovoj plovila.

- Neumorno smo radili na pružanju pomoći Michaelu tijekom posljednja četiri dana, ali nam je bilo nevjerojatno teško to učiniti - rekli su članovi Holtove obitelji

Holtova obitelj pokrenula je "GoFundMe" kampanju kako bi prikupili 25 tisuća dolara potrebnih za prebacivanje tijela u Veliku Britaniju.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

USPJELI SU! Hrvatski branitelji preveslali Atlantik, čestitao im i predsjednik Milanović | | Morski HR
Nakon gotovo tri mjeseca, dvojica hrvatskih branitelja uspjela su u povijesnom pothvatu prelaska Atlantskog oceana u čamcu na vesla. Martin Cruickshank (61 godina) i Werner Ilić (55 godina) su na Dan
Preko Atlantika u plovilu dužine jednog metra
Britanac Andrew Bedwell planira ući u Guinessovu knjigu rekorda tako što će prijeći 1900 milja preko Atlantika u brodiću dužine 1,4 metra. Plovilo je dugo tek 1,4 metra, izrađeno od stakloplastike i teško 600 kilograma. U njemu ima jedva mjesta za sjesti, ali plan mu je
DONOSIMO – Riječki pustolov za Morski.hr: Prejedrit ću Atlantik u brodici od 6 i pol metara! | | Morski HR
Jedriličar Vedran Kabalin planira pothvat od kojih bi vjerojatno mnoge prošla jeza; prejedriti 4000 milja preko Atlantika u brodici od 6 i pol metara. Kabalin rođeni Riječanin, s adresom u
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.