1 min. čitanja

TRAGA SE ZA NESTALIM DJEČAKOM Sa šetnice ga poklopio val i odnio u more

TRAGA SE ZA NESTALIM DJEČAKOM Sa šetnice ga poklopio val i odnio u more
Foto: RTV Herceg Novi / Youtube / Screenshot

Trinaestogodišnji dječak nestao je 17. siječnja oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom kada ga je val poklopio i odnio u more. Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva ni u nedjelju nije dala rezultate, čak ni korištenjem 3D sonara s plovila Inspekcije ribarstva koji omogućuje detaljnu ultrazvučnu pretragu morskog dna.

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta - jačanja juga, porasta mora i smanjene vidljivosti zbog niske naoblake i pljuskova kiše, danas oko 13 sati obustavljena je potraga za nestalim dječakom.

Snage koje su danas iz mora, kopna i podmorja tragale za nestalim djetetom zaprimile su dva poziva građana koji su s obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba puta pokazalo da se ne radi o tijelu utopljenika.

U prvom slučaju radilo se o velikoj morskoj kornjači koja je uočena kod Njivica, dok je u drugom slučaju riječ bila o drvenoj zavojnici za električne kablove koja je nekako s obale dospjela u more i plutala u zaljevu nošena valovima i morskim strujama.

Potraga se, ovisno o vremenskim uvjetima, nastavlja u ponedjeljak, pišu Vijesti.me.

Prema neslužbenim informacijama, dječak se s prijateljem spustio do šetališta kako bi se fotografirali. Kontaktirana je i hrvatska policija, prenosi Dnevnik.hr.

- Tamo je vjetar bio gotovo 100 km/h, val je dječaka povukao sa šetališta u more - rekao je Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.