1 min. čitanja

TRADICIONALNA UTRKA Na Olibu se i ove godine trčalo u čast Danijela Telesmanića

TRADICIONALNA UTRKA Na Olibu se i ove godine trčalo u čast Danijela Telesmanića
Foto: Branko Tabak

OLIB - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Olibu je održana treća atletska utrka pod nazivom Oluja na Olibu u čast legendarnog ratnog zapovjednika 7. Domobranske pukovnije, pukovnika Hrvatske vojske Danijela Telesmanića Dida.

Sudjelovalo je preko sedamdeset sudionika koji su svojim nastupom odali počast rođenom Olibljaninu koji je preminuo u lipnju 2021. godine.

Na glavnoj utrci dužine dva kilometra pobjede su odnijeli Slovenci Jakob Jesinovec u muškoj i Katja Zakovšek u ženskoj konkurenciji. Kod atletičara i ostala su odličja pripala slovenskim trkačima. Tako je Marko Borko osvojio srebro, a Primož Jager broncu.

Uspjehu Slovenaca doprinijela je i Meti Kosec koja je bila druga u konkurenciji djevojaka, dok je treće mjesto osvojila Ankica Marić iz Okučana.

Najmlađi trkač bio je dvanaestogodišnji Petar Ivon iz Oliba, a najstarija sudionica 54-godišnja Ivana Zima iz Zagreba. Organizatori su najbolje natjecatelje nagradili peharima, a sve sudionike prigodnim medaljama i majicama. Osim glavne utrke, održane su i one za predškolske i školske uzraste na kraćim dionicama.

Organizator ovog sportskog događanja, koji je privukao veliku pozornost gostiju Oliba u srcu turističke sezone, bio je Atletski klub Alojzije Stepinac, a pokrovitelji utrke Zadarska županija, Grad Zadar i Mjesni odbor Olib."Cilj nam je očuvati sjećanje na ratnog heroja Danijela Telesmanića, donijeti na otok malo šušura i popularizirati atletiku kao bazični sport. Za sada nam ide jako dobro", rekao je prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.

Branko Tabak

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.