1 min. čitanja

TOTALNI KAOS Otočko vrijeme - ovdje otoci pomiču sat kako bi turisti imali više "vremena!"

TOTALNI KAOS Otočko vrijeme - ovdje otoci pomiču sat kako bi turisti imali više "vremena!"
Foto: Pexels

Izraz "otočko vrijeme" nije nepoznat, ali neki idu toliko daleko da bez obzira na vremensku zonu u kojoj se nalaze, i dalje "namještaju" vrijeme.

Jedan od takvih primjera može se pronaći na Maldivima, nadaleko poznatoj turističkoj destinaciji. Ovdje se za turiste radi baš sve, pa i prilagođava vrijeme i to jedan sat unaprijed kako bi oni primjerice stigli uživati u spektakularnim zalascima sunca. Doduše, ne slijede svi otoci na Maldivima ovu praksu što stvar čini dodatno kaotičnom, kao da svatko ima svoje vrijeme.

Mnoga odmarališta, odnosno resorti, pomiču svoje satove najmanje jedan sat unaprijed u odnosu na službenu vremensku zonu zemlje – što je pet sati ispred srednjeg vremena po Greenwichu (GMT+5).

- Ova namjerna prilagodba vremena je više od pukog hira putovanja; to je promišljeno poboljšanje iskustva gostiju, koje zadovoljava različite potrebe naših međunarodnih posjetitelja - rekao je Mohit Dembla, generalni direktor JW Marriott Maldives Resort & Spa za CNN.

Taj jedan sat "viška" tako turistima daje dodatno vrijeme za razno razne aktivnosti pod svjetlom dana.

No, ne slijedi svako odmaralište na Maldivima otočko vrijeme. To uključuje i Kurumba, koja ima čast biti prvo odmaralište u zemlji.

- Ovdje u Kurumba Maldives ne koristimo otočno vrijeme i nikada nismo, jednostavno zato što kao prvo odmaralište na Maldivima koncept otočnog vremena nije postojao - kaže Ali Farooq, upravitelj odmarališta Kurumba, koje je otvoreno 1972. godine.

Tijekom godina odmarališta u drugim zemljama su iz raznih razloga kreirala svoje vremenske zone, ali na Maldivima ih je svakako najviše.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.