3 min. čitanja

TKO PRIJE NA UNIJE Međunarodna manifestacijska regata

TKO PRIJE NA UNIJE Međunarodna manifestacijska regata
Foto: JK Delfin

UNIJE – Ovog vikenda, 20.-22. svibnja priprema se jedriličarska avantura pod nazivom „Tko prije na Unije” u dva čina: – petak, 20.05. u 14h jedriličari iz Istre, sa Kvarnera i Slovenije startaju regatu Pula – Unije (22 Nm) i subota, 21.05. u 13h pridružuju se i oni koji nisu stigli u Pulu  i sa Unija starta regata oko otoka Unije (15 Nm)

Poznato je da su puležani veliki zaljubljenici otoka Unije te čarima otoka ne mogu odoljeti ni ostali posjetitelji koji su bar jednom posjetili Unije. Unije se ističe svojom prirodnom ljepotom, raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta i one dobre vibre odmora no bez čarolije punih jedara priča otoka ne bi bila potpuna. JK Delfin okuplja jedriličare entuzijaste i u ovoj godini organizirali su dvije uspješne regate, Full Moon u suorganizaciji sa JK Reful Cres i 18. Brioni kup sa JK Brioni Fažana.

– Pred nama je 3. regata manifestacije „Pula pod jedrima” koju smo pokrenuli s ciljem širenja kulture jedrenja za sve generacije i kroz cijelu godinu. Navigacijska regata 22nm iz Pule na otok Unije nas posebno veseli jer naše kopno je lijepo no otoku je ipak teško odoljeti. Istra i Kvarner su uvijek bili povezani, a sa našom regatom dodatno uspostavljamo sportsku suradnju. Ova regata je identiteta zelenog otoka, takmičarskog duha ali i opuštajuće zabavane vibre koju širimo. Nadamo se barem 15tak čv. vjetra da odradimo dobar race kao što su nam bile i prethodne dvije regate. Nastavljamo gdje smo stali sa BRIONI kup, regatom koja je oduševila sve učesnike bogatim sadržajima i idealnim jedriličarskim uvjetima – poručuju organizatori.

TKO prije na Unije odvija se pod nadležnosti HJS i vodi po WS Rules. Boduje se za Argonaut kup – istarski kup krstaša, a jedrilice su podjeljene u grupe OPEN (Cruising i Racing) i ORC.

JK Delfin iz Pule okuplja jedriličare entuzijaste i organizira regate krstaša koje pored sportskog takmičarskog duha imaju i raznolik popratni manifestacijski program koji je zanimljiv i onima koji ne učestvuju na regati.

Foto: JK Delfin

– Otočani nas očekuju velikog srca i sigurni smo da će ova regata ostati jedna nezaboravna lijepa uspomena. Pored jedriličara vjerujemo da će u vikendu pred nama na Unijama biti i ljubitelja otoka, mora i dobre zabave, novinara, fotografa, umjetnika i glazbenika, djece i odraslih koji će pored jedrilica i katamaranima i gliserima stići na Unije i uveličati jedriličarski spektakl Unija – rekla je Vale Čupić predsjednica JK Delfin.

– Kao neprofitna udruga sve aktivnosti kluba pokrivamo sponzorstvima. Zahvaljujemo medijima na podršci i podržavateljima: lučka uprava Pula, županijska lučka uprava Mali Lošinj, TZ Mali Lošinj, Barabar, Valamar, Valfresco, Udruga Riba Ribi, Carlsberg Group, Agrolaguna, Telemach, AGD reklame i tvrtci Adrinaut – poručuju organizatori.

Katamarin iz Pule ide u petak u 7:00h, a iz Rijeke u četvrtak i subotu u 14:30, a u petak u 16:00h.

S  regatom „Tko prije na Unije” nastavljamo Izazov koji smo pokrenuli sa Full Moon regatom. Pozivamo vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate start, kod otoka Veruda u petak 20.05. u 14h, da pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost i možda u 2023g. može biti nagrada jedriličarima na regatama. Možda budu radovi koje će moći i prodati jedriličarima na regatama u 2023g., kao suvenir, ukoliko žele. Povezujemo sport i umjetnost, potičemo suradnje, kreativnost, podržavamo lokalne „umjetnike u duši” male i velike i želimo Pulu pod jedrima za sve generacije i kroz cijelu godinu dodala je predsjednica JK Delfin. Svi radovi će se javno objaviti i javno će se glasati za favorite. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2022. godine. Pravila ovog izazova JK Delfin će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave na:

1.TKO PRIJE NA UNIJE

Prijave su otvorene do 19. svibnja 2022.

Tko ne stigne jedriti u petak Pula – Unije stigne na regatu nu subotu koja starta sa Unija oko otoka.

Jer jedriti se mora!

Sanja Vale Čupić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.