2 min. čitanja

TKO JE UKRAO OPREMU? Nakon našeg članka, policija u Korčuli provodi istragu

TKO JE UKRAO OPREMU? Nakon našeg članka, policija u Korčuli provodi istragu

Nakon što smo objavili članak o nestaloj opremi s nasukanog misterioznog broda na otoku Korčuli, poslali smo upit Dubrovačko-neretvanskoj policiji. Je li policija ili neka druga institucija nakon pronalaska čuvala brod ili napisala popis opreme kojeg brod sadržava i je li policija dobila ikakvu dojavu o krađi unutar broda?

Podsjetimo, u brodu koji je nasukan 31. prosinca 2022. godine kod uvale Brna, nedostaju dvije busole (kompasi), radar, radio stanica, pa čak i jedan od ventilatora (bar ono što je vidljivo na fotografiji).

Foto: N1

Odgovor iz Dubrovačko-neretvanske policije prenosimo u cijelosti:

U odnosu na dostavljeni upit obavještavamo Vas kako je dežurstvo Policijske postaje Korčula 31. prosinca 2022. g. zaprimilo dojavu o nasukavanju broda na predjelu uvale Brna.

Policija je na brodu obavila očevid kada je zamijećeno kako dio opreme s kontrolne table nedostaje.

Nakon obavljenog očevida policija je brod predala Lučkoj kapetaniji na dalje zbrinjavanje.

Službenu prijavu kaznenog djela krađe nismo zaprimili, ali budući je iz dostavljenih fotografija razvidno da dio opreme nedostaje, policija će u sklopu kriminalističkog istraživanja kojeg već provodi u svezi nasukanog broda, obaviti i potrebne izvide možebitnog kaznenog djela krađe brodske opreme.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije se ni nasukao, a naši ga pokrali - S odbačenog broda iz Turske netko je prije odsukavanja “počistio” vrijednu opremu!
Sjećate li se broda iz Turske koji je jednako misteriozno uplovio u Republiku Hrvatsku i nasukao se na otoku Korčuli, kao što je iz Republike Hrvatske isplovila zaplijenjena ruska jahta Irina Vu? Dakle, kod uvale Brna na otoku Korčula dežurstvo Policijske postaje Korčula, 31. prosinca 2022. godine…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.