3 min. čitanja

Nije se ni nasukao, a naši ga pokrali - S odbačenog broda iz Turske netko je prije odsukavanja "počistio" vrijednu opremu!

Nije se ni nasukao, a naši ga pokrali - S odbačenog broda iz Turske netko je prije odsukavanja "počistio" vrijednu opremu!
Foto: DVD Smokvica / N1

Sjećate li se broda iz Turske koji je jednako misteriozno uplovio u Republiku Hrvatsku i nasukao se na otoku Korčuli, kao što je iz Republike Hrvatske isplovila zaplijenjena ruska jahta Irina Vu?

Dakle, kod uvale Brna na otoku Korčula dežurstvo Policijske postaje Korčula, 31. prosinca 2022. godine oko 15 sati je zaprimilo dojavu o nasukavanju broda i pronašlo ga.

Tri dana poslije, zbog povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju Općina Smokvica odlučila je objaviti detalje nasukavanja.

Istog dana N1 televizija objavljuje fotografije, među kojima se ističe jedna iz unutrašnjosti broda, na kojoj se jasno vidi oprema na komandnom mostu.

Foto: N1

Dan poslije, Dobrovoljno vatrogasno društvo Smokvica je objavilo detalje odsukavanja misterioznog broda, koje su odradili uz suglasnost Lučke Kapetanije. Oni pak objavljuju više fotografija, od kojih također jedna iz brodske unutrašnjosti.

No, gle čuda, ovaj put u brodu nedostaju dvije busole (kompasi), radar, radio stanica, pa čak i jedan od ventilatora (bar ono što je vidljivo na fotografiji).

Foto: DVD Smokvica

Neslužbeno, sumnja se da je brod do uvale Brna doplutao, a moguće je da su ga koristili migranti u tranzitu prema Italiji.

Službeno, brod bi prema nalogu Lučke kapetanije trebala preuzeti državna tvrtka „Plovput“, koja će organizirati vađenje broda, čuvanje broda, i sam postupak prodaje broda putem dražbe.

A između službenog i neslužbenog, brod se nije pošteno ni nasukao, a naši su ga već pošteno "počistili"...

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Misteriozni brod odsukan s Korčule, preuzima ga Plovput i bit će prodan na dražbi!
Dobrovoljno vatrogasno društvo Smokvica je objavilo detalje odsukavanja misterioznog broda koji je od 31. prosinca 2022. godine nasukan kod uvale Brna, na otoku Korčuli. - Obavješteni smo od strane Općine Smokvica o potrebi odsukavanja nasukanog željeznog broda na predjelu „Bili rat“ n…
FOTO Objavljeni detalji broda, nasukanog na otoku Korčuli: “Još u Grčkoj mu se izgubio svaki trag!”
Zbog povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju Općina Smokvica odlučila je objaviti detalje nasukavanje željeznog broda nedaleko od uvale Brna. - Prva dojava o nasukanom brodu je stigla 31.12.2022. godine. Na teren su izašle sve žurne službe ( policija, pomorska p…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.