3 min. čitanja

TKO JE KRIV ZA NESREĆU? Austrijanki u Komiži na ovom mjestu pao je kamen na glavu

TKO JE KRIV ZA NESREĆU? Austrijanki u Komiži na ovom mjestu pao je kamen na glavu
Foto: Čitateljica

KOMIŽA - Teške ozljede glave dobila je jučer 74-godišnja Austrijanka u Komiži koja se nažalost našla na krivom mjestu u krivo vrijeme. Želeći se skloniti od kiše, zaklon je potražila ispod krošnji borova i onda se dogodila nesreća.

- Padala jaka kiša i samo se odozgo odlomio kamen i pogodio je nesretnu ženu u glavu. Došla je policija, pa vatrogasci i policijskim brodom su pošli za Split, jer  valjda po neveri nije mogao helikopter – kazuje nam jedna gošća Komiže.

Foto: Čitateljica

- Ovo ti je inače baby golf od hotela. Hotel uskoro ide u rekonstrukciju. To je onaj hotel oko kojeg su se lomila koplja. Ovo je inače bilo na glavnoj plaži tamo kod gospe Gusarice – dodaje.

Podsjetimo, policija je izvijestila kako je utvrđeno da je žena zadobila ozlijede glave koje su okarakterizirane kao teške tjelesne ozlijede opasne po život. Policija je dojavu o nesreći dobila oko 11 sati. Turistkinja je bila na plaži i htjela je potražiti zaklon od kiše.

Foto: Čitateljica

Park u vlasništvu crkve, a mini golf igralište u vlasništvu hotela - mirovinskog fonda

Doznajemo da je nesretna žena bila gošća hotela u Komiži. Ne možemo ne postaviti pitanje odgovornosti onih koji bi dovodili goste, a da im ne osiguraju ono osnovno - sigurnost.

- To je park koji je uz hotel i čisti se, u vlasništvu je crkve. Dogodio se nesretni slučaj, nažalost žena je stradala, a dogodit se može bilo kome i bilo kad - kazala nam je gradonačelnica Komiže, Tonka Ivčević.

Foto: Čitateljica

Na pitanje tko je odgovoran za činjenicu da ovaj strmac nema ama baš nikakvu zaštitu od nezgode, odgovara:

- Znam da će crkva poduzeti korake da se postavi ograda, da se ne bi dogodilo. Razgovarala sam sa svećenikom. Mini golf je vlasništvo hotela, oni održavaju taj dio, a vlasnik hotela je mirovinski fond - ispričala je komiška gradonačelnica.

Dok se oni dogovore tko je (ne)odgovoran, žena koja je u Komiži htjela odmoriti, sad se u splitskoj bolnici bori za život, a ovaj po život opasan dio grada ograđen je vatrogasnom trakom.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Turistkinji u Komiži pao kamen na glavu – Hitno je prebačena u KBC Split | | Morski HR
KOMIŽA - S Visa je danas policijskim gliserom do KBC-a Split prebačena 74-godišnja strana državljanka koja je u Komiži zadobila teške ozljede glave. Ženi je, naime, u Komiži pao kamen na glavu.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.