1 min. čitanja

''Tko je kriv? Svi!''

''Tko je kriv? Svi!''
Foto: Facebook/Društvo za unapređenje i poljepšavanje Crikvenice i okolice 

ZAGREB - Crikvenica je ove nedjelje proslavila Dan grada, a u sjeni odličnih turističkih rezultata jedna od lokalnih udruga na Facebooku je pokrenula zanimljivu anketu.

Sugrađane i ostalu zainteresiranu javnost iz Društva za unapređenje i poljepšavanje Crikvenice i okolice (osnovano 1898.) pozvali su da iznesu mišljenja o novoj vizuri turističkog bisera nakon izgradnje boutiqe hotela u samoj gradskoj jezgri neposredno uz obalu. Točnije, da ispod foto ilustracije postojećeg stanja i važećih prostorno-planskih kriterija, odgovore na pitanje tko je kriv za spomenutu izgradnju.

Između šest ponuđenih odgovora, šezdesetak sudionika dosad je većim dijelom (62 %) uprlo prstom u gradsku upravu u čijoj je nadležnosti prostorno planiranje. Odmah iza su ''građani koji šute'', smatra 15 % sudionika ankete. Daleko manje ih vidi odgovornima Primorsko-goransku županiju (izdaje dozvole) 9%, konzervatore (6%) i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine (6%). Pri tome je jednako zanimljivo da nitko od ispitanih ne nalazi problem u investitoru (0%).  

''Ruglo'', ''A tko je kriv... Svi!''...

Spomenuti upitnik na Facebook grupi udruge popratili su i različiti komentari.

-Ono je stvarno ruglo, nisam protiv radova i rada, ali ono je kretenizam, 2 kata previše, čak se ni Sv. Anton više ne vidi, što je godinama krasilo i označavalo centar - napisala je jedna čitateljica.

-A ko je kriv, svi i država i grad i županija. Sad svi pišemo protiv. Meni ni va žep ni va njega - zaključila je druga rezignirano.

Inače, ime Crikvenice prvi se put spominje 14. kolovoza 1412. u darovnici kneza Nikole IV. Frankopana, kojom je pavlinima predao na upravljanje tamošnji kaštel i crkvu.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.