2 min. čitanja

TIVOLI MANDRAČ KUP - Međunarodna regata starta danas u pulskoj luci

TIVOLI MANDRAČ KUP - Međunarodna regata starta danas u pulskoj luci
Foto: PR

PULA - S početkom u 15:30, danas u pulskoj luci starta međunarodna regata Tivoli Mandrač Kup.

Tradicionalno ljetno izdanje igrokaza punih jedara u pulskoj luci, regata Tivoli Mandrač kup u suradnji JK Delfin i SRD Tivoli Mandrač startati će sutra s početkom u 15:30. Regata je dio manifestacije "Pula pod jedrima" kojom se promovira promovira regatno jedrenje na krstašima u Puli kroz cijelu godinu. Manifestacija broji svoju 2. godinu, a Tivoli Mandrač kup već 10.

Ako ste na kopnu u blizini zanimljivo je znati da ova regata starta blizu lučice Mandrač, jedri se uz otočić Andrija i marinu Polezana prema uvali Fižela - Muzilu gdje je okretna bova te se vraća ispred marine ACI i ri gata gdje je druga okretna bova te se regatava prema Mandraču gdje se okreće oko startne bove i nastavlja još dva ili tri kruga ovisno o tipu jedrilice. Ispred Mandrača je i ulazak u cilj. Regatne jurilice će jedriti dužu rutu, a cruising će samo dva kruga. Bliže i ljepše obali ne može.

Očekuje se stotinjak jedriličara

Ograničeno vrijeme regatavanja je do 19h. Pozivamo sve koji imaju brod na jedra da se pridruže regati. Pozivamo novinare, fotografe, snimatelje, freelancere, entuzijaste da poprate regatu sa obale. Nakon regate slijedi program proglašenja u lučici Mandrač uz glazbeni SHOW koji pripremaju umjetnici jedriličari sa Mandrača i JK Delfin.

- Zahvaljujemo lučkoj upravi Pula, TZ Pula, tvrtkama AGD i ADRINAUT te svim medijima na podršci. Pristiglim turistima uljepšat ćemo doživljaj pulske luke sportskim takmičenjem na moru - regatom krstaša koja se boduje za Argonaut kup. Očekuje se do 40 plovila sa cca. 100-injak jedriličara iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, sa djecom i odraslima na regatnim i family jedrilicama od 7m do 18tak metara. Pred nama je jedna taktički zanimljiva regata jedriličarima i gledateljima kojima se dočarava Pula pod jedrima kako i glasi manifestacija cjelogodišnjeg niza regatnih događanja JK Delfin i partnera.

Prema najavi neka burica se očekuje pa se može očekivati uzbudljivi regatni duh natjecatelja i atraktivna regata gledateljima sa obale.
Prijave, Oglas i Upute pronaći ćete OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//