1 min. čitanja

Tijekom turističke sezone olakšat će se prijelaz preko granice kod Neuma

Tijekom turističke sezone olakšat će se prijelaz preko granice kod Neuma
Foto: 

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u Neumu da će Zagreb nastojati ubrzati prijelaz granice kako bi se osigurala uspješna turistička sezona na području toga jedinog pomorskog gradića u BiH.

Božinović je nakon susreta s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem ocijenio kako je Neum važan za BiH, ali i za Hrvatsku te je najavio da će se olakšati prijelaz granice u turističkoj sezoni.

- Ekonomski uspjeh bilo kojeg dijela BiH, posebno uspješna sezona u Neumu je u interesu ne samo građana Bosne i Hercegovine, ne samo Hrvata koji žive ovdje, nego je u interesu i susjednih gradova i općina u Hrvatskoj - izjavio je ministar.

Dodao je kako će hrvatska granična policija nastojati unaprijediti rad kako bi se pokazala 'fleksibilnost i briga'.

- Na ovom dijelu obale upućeni smo stoljećima jedni na druge i sigurno nikome nije namjera da se tu postavljaju bilo kakve barikade. Ono sve što možemo ubrzati, učiniti efektivnijim na dobrobit svih ljudi koji žive u ovome dijelu BiH i Hrvatske je naša zadaća - rekao je Božinović.

Ministar financija Marko Primorac je dodao kako će i carinici nastojati olakšati uvjete za prijelaz na području Neuma, ali i poslovanje poduzetnika.

- Carinici se ne trebaju baviti pregledom sendviča kod školskih autobusa s djecom koja svakodnevno putuju iz BiH u Hrvatsku - rekao je Primorac.

O prijedlozima će se razgovarati na zajedničkoj sjednici hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH koja će se sljedećeg tjedna održati u Zagrebu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.