1 min. čitanja

Teško ozlijeđena žena u sudaru brodica u zadaraskoj marini

Teško ozlijeđena žena u sudaru brodica u zadaraskoj marini
Foto: MMPI

ZADAR - Dojavu o sudaru brodica u zadarskoj gradskoj marini službenici Lučke kapetanije Zadar zaprimili su u petak, 23. lipnja u 14.52 sati, posredstvom Županijskog operativnog centra ŽOC 112, kada je dojavljeno o teškoj ozljedi ženske osobe. Iz LK Zadar o događaju su obavijestili nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva, MRCC Rijeku i Policijsku upravu Zadarsku.

Dolaskom na mjesto događaja sudionici pomorske nesreće nisu zatečeni, jer su nakon događaja pratili ozlijeđenu ženu u zadarsku Opću bolnicu, kamo su je prevezli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar.

U okviru preliminarnog očevida na poziciji ove pomorske nesreće i temeljem iskaza voditelja gradske marine, službenici zadarske Kapetanije ustanovili su da se nesreća dogodila u trenutku dok je voditelj brodice, ujedno suprug ozlijeđene, isplovljavao iz gradske marine, pri čemu je lijevim bočnim dijelom udario u obližnja plovila na vezu. Supruga voditelja brodice u trenutku udara zadobila je teške tjelesne ozljede noge, a njihova brodica pretrpjela je oštećenja u predjelu lijevog trupa iznad razine mora, dok na druge dvije brodice (u koje je brodica štetnika udarila), vizualnim pregledom nisu ustanovljena oštećenja,  izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infratsurkure.

Inspektor sigurnosti plovidbe LK Zadar u suradnji s kriminalističkim inspektorom PP Zadar nastavili su izvide i očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.